Iniciatyva „Šok į tėvų klumpes“: Kauno apylinkės teisme moksleiviams pristatyta teisėjo specialybė

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėja Inga Ambrulevičiūtė-Januškevičė dalyvavo nacionalinėje profesinio veiklinimo iniciatyvoje „Šok į tėvų klumpes“ ir moksleiviams pristatė teismo darbą bei teisėjo specialybę. 

 Kauno apylinkės teisme moksleiviams pristatyta teisėjo specialybė (nuotr. teisėja Inga Ambrulevičiūtė-Januškevičė). <br> T. Merkevičiūtės nuotr. 
 Kauno apylinkės teisme moksleiviams pristatyta teisėjo specialybė (nuotr. teisėja Inga Ambrulevičiūtė-Januškevičė). <br> T. Merkevičiūtės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvilė Merkevičiūtė, Kauno apylinkės teismo pirmininko padėjėja ryšiams su žiniasklaida ir visuomene

Jun 22, 2024, 1:35 PM, atnaujinta Jun 22, 2024, 1:38 PM

Teisėja gausiai susirinkusiems Kauno Senamiesčio progimnazijos 8 klasės mokiniams pristatė tapimo teisėju procesą, teismų sistemą bei funkcijas, teisėjo darbo specifiką.

I. Ambrulevičiūtė-Januškevičė mokinius taip pat supažindino su nepilnamečiams asmenims taikoma administracine bei baudžiamąja atsakomybe ir atsakė į visus jiems iškilusius klausimus.

„Nors iki pilnametystės, kuomet atsakysite už visas įstatymu uždraustas veikas, dar liko keletas metų, tačiau turite nepamiršti, jog baudžiamoji atsakomybė asmenims gali būti taikoma jau nuo 16 metų, o tam tikrais atvejais – nuo 14 metų amžiaus. Vis dėlto, svarbiausia yra niekada nepamiršti ne tik teisių, bet ir pareigų bei visuomet elgtis atsakingai, pavyzdingai ir pareigingai“, – mokiniams teigė teisėja.

Šio vizito metu moksleiviai taip pat lankėsi teismo konvojaus bei archyvo patalpose, kuriose jiems didelį įspūdį paliko pačios seniausios, dar ranka rašytos baudžiamosios bylos.

Mokinių nuomone šis vizitas buvo labai naudingas bei įdomus ir praplėtė jų žinias, susijusias su teisėjo specialybe.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.