V. Čmilytė-Nielsen įvertino naujų ministrų kandidatūras: svarbu, kad žmonės būtų solidūs ir eskpertiški

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigiamai vertina premjerės Ingridos Šimonytės pateiktus kandidatus į švietimo, mokslo ir sporto bei socialinės apsaugos ir darbo ministrus.

Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2024, 12:12 PM

Anot politikės, svarbu, jog ministrais tapę Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė bei Vytautas Šilinskas užtikrintų darbų tęstinumą bei gebėtų susidoroti su naujai iškylančiais iššūkiais.

„Abi kandidatūros yra solidžios. Gerai, kad pagaliau surasta. Tikiuosi, kad ir prezidentas iš savo pusės pritars joms ir pagaliau turėsime ministrus“, – penktadienį Eltai sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Kai ministerija yra be ministro, natūralu, kad viskas šiek tiek sustoja. Dabar laiko nėra likę labai daug, bet pakankamai, kad būtų galima ir tęsti pradėtus darbus, ir spręsti naujai iškylančias problemas. Manau, visi puikiai suprantame, kad per tą laiką kažkokių naujų dalykų ypatingai nepadarysi, bet labai svarbu, kad būtų žmonės, atsakingi už tas sritis, būtų solidūs, ekspertiški. Manau, šiuo atveju tą ir turėsime“, – patikino ji.

Tuo metu reaguodama į dalies opozicijos atstovų komentarus, esą R. Morkūnaitė-Mikulėnienė nėra pats tinkamiausias pasirinkimas į Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) vadovės pareigas, Seimo pirmininkė pažymi konservatorės patirtį.

„Dėl Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės – tai kolegė Seime, Seimo vicepirmininkė, konservatorių frakcijos seniūnė. Tikrai, man rodos, savo darbu yra puikiausiai įrodžiusi, kaip sugeba tvarkytis su labai sudėtingais uždaviniais. Manau, ir ši sritis, nors komplikuota, nors pilna iššūkių, Radvilei nebus per sudėtinga“, – apibendrino V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad penktadienį Vyriausybės vadovė Ingrida Šimonytė pateikė prezidentui naujų ministrų kandidatūras – švietimo, mokslo ir sporto ministre siūloma skirti konservatorių frakcijos Seime seniūnę Radvilę Morkūnaitę-Mikulėnienę. Tuo metu Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vadovu siūlomas dabartinis viceministras Vytautas Šilinskas.

Iki šiol pastarosioms ministerijoms vadovavo Monika Navickienė. Tačiau, įsivėlusi į skandalą dėl ryšių su verslininke Ieva Trinkūnaite bei jos sugyventiniu, už sukčiavimą kalėjusiu Vilhelmu Germanu, politikė nutarė pasitraukti iš pareigų.

Šiuo metu laikinai vadovauti Švietimo, mokslo ir sporto bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoms pavesta finansų ministrei Gintarei Skaistei.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.