Kandidatas į socialinės apsaugos ir darbo ministrus V. Šilinskas nesureikšmina politinių įtampų: į susitikimą su prezidentu eisiu ramus

Premjerės Ingridos Šimonytės į socialinės apsaugos ir darbo ministrus teikiamas dabartinis viceministras Vytautas Šilinskas sako, kad per kelis mėnesius sugebėtų nuveikti reikšmingų darbų ministerijos kuruojamame sektoriuje.

 Vytautas Šilinskas.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr. 
 Vytautas Šilinskas.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr. 
 Vytautas Šilinskas.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr. 
 Vytautas Šilinskas.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr. 
 Vytautas Šilinskas.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr. 
 Vytautas Šilinskas.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 21, 2024, 11:17 AM

„Mano pagrindinis prioritetas – didesnis viešojo sektoriaus efektyvumas“, – Eltai teigė sakė V. Šilinskas.

„Nubėgome maratoną, dabar jau finišo tiesioji matosi ir, manau, dabar būtų laikas spurtuoti“, – pridūrė naujoms pareigoms siūlomas viceministras.

Užimti konservatorei Monikai Navickienei priklausiusias pareigas siūlomas V. Šilinskas tikino nesureikšminantis politinių įtampų, kurios lydi pokyčius ministerijoje. Todėl, tikino jis, į ateinantį antradienį vyksiantį pokalbį su prezidentu jis eis ramus.

„Aš save matau kaip vadovą – čia mano stiprybės bei kompetencijos. Rinkimuose dalyvauti neplanuoju, partijoje nesu“, – teigė V. Šilinskas.

Pasak jo, pretenduoti į ministrus jis sutiko puikiai suprasdamas, kad naujos pareigos pareikalautų daugiau atsakomybių.

„Reikia pasitikslinti, bet, man atrodo, kad finansiškai ministro pozicija yra šiuo metu net mažiau apmokama“, – aiškino kandidatas į ministrus.

Jei pavyktų įtikinti prezidentą, kad jis yra tinkamas pareigoms, V. Šilinskas tikina, jog didelių permainų ministerijos komandoje neplanuotų.

„Prašysiu, kad liktų esama komanda. Ieškoti naujo žmogau iš išorės būtų neefektyvu“, – apibendrino viceministras.

ELTA primena, kad penktadienį Vyriausybės vadovė Ingrida Šimonytė pateikė prezidentui naujų ministrų kandidatūras – švietimo, mokslo ir sporto ministre siūloma skirti konservatorių frakcijos Seime seniūnę Radvilę Morkūnaitę-Mikulėnienę. Tuo metu Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vadovu siūlomas dabartinis viceministras Vytautas Šilinskas.

Iki šiol pastarosioms ministerijoms vadovavo Monika Navickienė. Tačiau, įsivėlusi į skandalą dėl ryšių su verslininke Ieva Trinkūnaite bei jos sugyventiniu, už sukčiavimą kalėjusiu Vilhelmu Germanu, politikė nutarė pasitraukti iš pareigų.

Šiuo metu laikinai vadovauti Švietimo, mokslo ir sporto bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoms pavesta finansų ministrei Gintarei Skaistei.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.