Vilniaus tarybos opozicijai atsisakius dalyvauti posėdyje, liko neapsvarstyta apie 60 klausimų

2024 m. birželio 12 d. 16:05
Vilniaus miesto savivaldybės tarybos opozicijai trečiadienį atsisakius dalyvauti posėdyje, jis nutrūko dėl nesusidariusio kvorumo. Posėdžio metu neapsvarstyta liko apie 60 klausimų.
Daugiau nuotraukų (2)
„Jeigu yra tarybos narių tokia valia, žaidimų čia nežaisime, susitiksime su pusantro šimto darbotvarkės klausimų rugpjūčio mėnesį“, – posėdį nutraukė Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas.
Ginčas tarp valdančiųjų ir opozicijos įsiplieskė svarstant klausimą dėl Vilniaus miesto savivaldybės valdomų įmonių pasiektų veiklos tikslų atitikties nustatytiems veiklos tikslams vertinimo tvarkos aprašo.
„Noriu, kad šis klausimas būtų pateiktas ir praeitų per kelis komitetus iš naujo, kad mes pasvarstytume ir tada po diskusijų priimtume sprendimus“, – posėdžio metu sakė Vilniaus tarybos opozicijai priklausantis Aleksandras Nemunaitis.
„Kadangi nei mūsų balsų niekas negirdi, nei pono Nemunaičio balsų niekas negirdi, tai aš siūlyčiau opozicijai dabar nebalsuoti. Tegu valdantieji priima, jeigu sugeba, šį klausimą patys“, – antrino opozicijai priklausantis tarybos narys Jaroslav Kaminski.
Posėdžio metu liko neapsvarstyta apie 60 klausimų, tarp kurių siūlymas naikinti sostinėje esančios Petro Cvirkos aikštės pavadinimą bei įrengti atminimo lentas Nepriklausomybės Akto signatarams Kazimierui Motiekai ir Aloyzui Sakalui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.