R. Karbauskis įvertino pokyčių galimybę Vyriausybėje: ši valdančioji dauguma neturi kuo pakeisti ministrų

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis tikina, kad dalies ministrų pakeitimas, apie kurį užsimena prezidentas, nepagerintų situacijos Vyriausybėje. Pasak politiko, pagrindinė problema, kad dabartinė valdančioji dauguma neturi pasiūlyti tinkamų kandidatūrų į ministrus.

Ramūnas Karbauskis<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis, Aurelijus Veryga<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis, Aurelijus Veryga<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 7, 2024, 9:19 AM

„Niekas nepagerės. Šita valdančioji dauguma neturi kuo pakeisti ministrų“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė R. Karbauskis.

Pasak politiko, kad premjerė Ingrida Šimonytė neturi tinkamų kandidatūrų į ministrų postus, rodo ir situacija Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje (ŠMSM).

„Nes matome situaciją su švietimo, mokslo ir sporto ministru, kad kandidatūra nėra pateikiama jau kelintas mėnuo. Ir kol kas pavardė niekaip neįvardinama. Prezidentas prašo, premjerė tiesiog ignoruoja tą prašymą ir sako, kad tai bus sprendžiama bendrame kontekste“, – akcentavo R. Karbauskis.

„Ji neturi kuo pakeisti ministrų, jie (valdantieji – ELTA) turi labai silpnus ministrus, jie tiesiog neturi kuo jų keisti“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad G. Nausėda laikosi pozicijos, jog verta kritiškai peržiūrėti kadenciją baigiančios Vyriausybės sudėtį. Šalies vadovas užsiminė, kad turi konkrečias pavardes ministrų, kuriuos, jo požiūriu, būtų galima pakeisti po to, kai Vyriausybė grąžins įgaliojimus.

Tačiau valdantieji ir premjerė tokias prezidento intencijas vertina kritiškai. Dešiniųjų teigimu, apsispręsti dėl ministrų darbo turi Vyriausybės vadovė. Be to, pažymi jie, abejonių kelia raginimai keisti ministrus kai iki Vyriausybės ir Seimo kadencijos pabaigos liko keli mėnesiai.

Kaip numato įstatymas, Vyriausybė grąžina savo įgaliojimus, kai išrenkamas prezidentas. Įgaliojimai laikomi grąžintais, kai ministras pirmininkas įteikia šalies vadovui raštišką pareiškimą. Savo ruožtu prezidentas paveda premjerui eiti pareigas tol, kol bus gauti nauji Seimo įgaliojimai ir bus suformuotas naujas Ministrų kabinetas.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.