I. Vėgėlė apsisprendė, ką palaikys antrame prezidento rinkimų ture

Buvęs kandidatas į prezidentus, advokatas Ignas Vėgėlė penktadienį nurodė, kad prezidento rinkimų antrame ture palaikys dabartinį šalies vadovą Gitaną Nausėdą.

Ignas Vėgėlė.<br>T.Bauro nuotr.
Ignas Vėgėlė.<br>T.Bauro nuotr.
 Gitanas Nausėda ir Ignas Vėgėlė<br>T.Bauro nuotr.
 Gitanas Nausėda ir Ignas Vėgėlė<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda, Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda, Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
G.Nausėda<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
G.Nausėda<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 24, 2024, 9:15 AM

„Sekmadienį vyks antrasis Respublikos Prezidento rinkimų turas. Daugybė žmonių manęs klausia, ką aš palaikau, abejodami, ar apskritai verta balsuoti, keldami net ir biuletenių gadinimo siūlymus.

Aš palaikau Lietuvą, jos žmones, demokratiją ir visuomenės galią veikti. Niekuomet neskatinu veikimo, kuris neneša jokio rezultato, o tuo labiau neveikimo“, – savo feisbuko paskyroje rašė I.Vėgėlė.

Advokatas priminė Rinkimų kodekso nuostatas: pakartotiniame balsavime išrinktu laikomas kandidatas, surinkęs daugiau balsų, neatsižvelgiant į rinkimuose dalyvavusių rinkėjų skaičių.

„Nesvarbu, kiek mūsų ateitų prie balsadėžių, Prezidentas bus išrinktas. Biuletenio gadinimas pagal šį reguliavimą taip pat neturi jokios prasmės. Prezidentas vis tiek bus išrinktas, tačiau be nedalyvavusių ar gadinusiųjų biuletenius balso ir valios.

Todėl skatinu dalyvauti rinkimuose ir biuletenių negadinti. O pasirinkime teturime du kandidatus: Gitaną Nausėdą ir Ingridą Šimonytę. Skatinu atiduoti balsą už Gitaną Nausėdą ir suteikti Gitanui Nausėdai antrą šansą.

Rinkiminės kampanijos metu kandidatui Gitanui Nausėdai ne kartą tiesiai išsakiau pagrįstos kritikos. Rinkimų laikotarpis leido iškelti į viešąją erdvę idėjas, kurias kitu metu vadžia ir medijos linkusios ignoruoti. Aš džiaugiuosi, kad nemažai mano idėjų buvo išgirstos, o kai kurios jau pradėtos įgyvendinti“, – rašė I.Vėgėlė.

Advokatas pasakojo stebėjęs, kad G.Nausėda, girdėdamas visuomenės požiūrį, keitė savo požiūrį.

„Viliuosi, gavęs didelį pasitikėjimą ir rudenį sveikindamas naują Seimą, su kuriuo galės tartis, ieškodamas geriausių sprendimų Lietuvai, Gitanas Nausėda atmes abejones, kad rinkiminėje kampanijoje parodytas didesnis principingumas ir ryžtingumas bei aiškesnis įsiklausymas į Lietuvos gyventojų nuomonę nėra tik rinkiminės kampanijos triukas.

Akivaizdu, kad geriau antras šansas Gitanui Nausėdai, nei atviros durys I.Šimonytės patyčioms, arogancijai, neįsiklausymui ir žmonių žeminimui. Būtina dabar parodyti konservatoriams, kaip visuomenė vertina jų ketverių metų valdymą. Tam, kad jiems nekiltų noras pūstis gerais rezultatais nei prieš Europos parlamento, nei Seimo rinkimus.

Primenu ir tai, kad mažesnis rinkėjų aktyvumas būtų naudingesnis konservatorių kandidatei. Neabejoju, kad visi konservatorių rinkėjai vėl maksimaliai mobilizuosis.

Didelis rinkėjų aktyvumas lemtų ryškią dabartinio prezidento pergalę prieš konservatorių kandidatę. Net jei rinkimų baigtis atrodo nuspėjama, neleiskime iškreipti rezultato – parodykime, konservatoriams jų tikrąją vietą“, – rašė I.Vėgėlė.

„Suteikime Gitanui Nausėdai antrą šansą. Tvirtas mandatas tegu tampa aiškiu visuomenės įpareigojimu veikti“, – pridūrė jis.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.