Propagandiniame Baltarusijos kanale – G. Jeglinsko interviu: kandidatas į prezidentus paaiškino, kas įvyko

Socialiniuose tinkluose plinta Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidato į prezidentus Giedrimo Jeglinsko interviu propagandinei nacionalinei Baltarusijos televizijai. Visgi pats kandidatas sako interviu davęs kitam, opoziciniam Rusijos naujienų portalui.

Giedrimas Jeglinskas.<br>lrytas.lt koliažas. 
Giedrimas Jeglinskas.<br>lrytas.lt koliažas. 
Giedrimas Jeglinskas.<br>T.Bauro nuotr.
Giedrimas Jeglinskas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 8, 2024, 9:05 PM

„Daugiau nei 30 metų taip vadinamos „nepriklausomybės“ – Lietuva iš kadaise buvusios didžios šalies vitrinos tapo kilimėliu prie durų NATO“, – prirašyta po propagandinio kanalo paviešintu įrašu.

Akivaizdžiai redaguotame ir prastai išverstame vaizdo įraše G.Jeglinskas kalba apie Lietuvos gynybą, užsienio politiką, gyvenimo kokybę Lietuvoje. Visgi pats kandidatas tikina, kad dėl interviu turinio yra ramus, nors tokiame kanale atsidurti ir nemalonu.

„Įspėju visus kandidatus, politikus ir visuomenininkus. Oficialiai pasikreipus duoti interviu opoziciniam Rusijos naujienų portalui „Meduza“, netikėtai mano interviu buvo patalpintas baltarusių propagandistų kanale su visais vaitkinio naratyvo padailinimais.

Ką galiu pasakyti, kad tai yra įvertinimas, nes panašu, kad propagandistams neramu dėl stiprios ir saugios valstybės, už kurią kaip niekada turime būti pasirengę kovoti. Dėl interviu turinio esu ramus, bet patekti į tokį kanalą – nuoširdžiai nemalonu.

Iš mano pusės patarimas visiems kolegoms – labai atsakingai įsivertinkite ar verta komentuoti net ir „opoziciniams“ kanalams“, – socialiniame tinkle „Facebook“ skelbė G.Jeglinskas.

Kartu su įrašu kandidatas pasidalino ir ekrano nuotrauka, kurioje – kvietimas dalyvauti žiniasklaidos priemonės „Meduza“ laidoje ir pakalbėti apie rinkimus Lietuvoje.

Visgi elektroninio pašto adresas, iš kurio gautas laiškas – meduzaolha@gmail.com – kelia įtarimų, todėl kai kurie pradėjo svarstyti, kodėl politikas atidžiau nepatikrino, su kuo turės pokalbį.

„Ir jūs, kaip dirbęs NATO, nepasidomėjote, kas per Olga, ar tikrai tokia dirba Meduzoje, nepaprašėt ankstesnių interviu pavyzdžių?“, – po G.Jeglinsko įrašu komentavo politologas Paulius Gritėnas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.