Internete – bandymas apjuodinti Lietuvos kariuomenę: neigia, kad narkotikus vartojantis asmuo – mūsų karys

Lietuvoje prasidėjus intensyviam karinių pratybų periodui, socialiniame tinkle „Telegram“ pirmadienį išplito vaizdo įrašas, kuriame, kaip teigiama, užfiksuotas lietuvių karys, galimai besileidžiantis narkotikus. Lietuvos kariuomenės atstovai tai neigia, pažymėdami, kad įraše matomas vyras dėvi ne mūsų šalies kariuomenės uniformą.

Socialiniame tinkle „Telegram“ pirmadienį išplito vaizdo įrašas, kuriame, kaip teigiama, užfiksuotas lietuvių karys, galimai besileidžiantis narkotikus. Tačiau Lietuvos kariuomenės atstovai tai neigia, pažymėdami, kad įraše matomas vyras dėvi ne mūsų šalies kariuomenės uniformą.<br> Lrytas.lt koliažas
Socialiniame tinkle „Telegram“ pirmadienį išplito vaizdo įrašas, kuriame, kaip teigiama, užfiksuotas lietuvių karys, galimai besileidžiantis narkotikus. Tačiau Lietuvos kariuomenės atstovai tai neigia, pažymėdami, kad įraše matomas vyras dėvi ne mūsų šalies kariuomenės uniformą.<br> Lrytas.lt koliažas
Kariuomenė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kariuomenė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 30, 2024, 3:44 PM

Kariuomenės atstovai taip pat įspėja, kad vykstant pratyboms su sąjungininkais panašių dezinformacijos atvejų gali padaugėti.

Nė minutės netrunkantį vaizdo įrašą savaitės pradžioje paskelbė prorusiškas „Telegram“ kanalas „Baltnews“. Jame neryškiai užfiksuotas miške prie medžio prisėdęs karys, kuris netrukus pasiraitoja savo uniformos rankovę ir kažką daro savo rankai.

„Į Lietuvos kariuomenę nutekėjo narkotikai. Internete platinamas vaizdo įrašas, kuriame Lietuvos karys neva „suleidžia dozę“. Anksčiau buvo pranešta, kad Tauragėje sulaikytas narkotikų prekyba įtariamas karys“, – rusiškai rašoma „Baltnews“ kanale.

Kaip praėjusią savaitę skelbė portalas lrytas.lt, Tauragėje per patikrinimą nuomojamame bute policija aptiko pakuotes galimai su narkotikais, o vienas įtariamųjų – Lietuvos kariuomenės karys.

Kaip pranešė Policijos departamentas, per patikrinimą rasta ir paimta 11 vienetų įvairaus dydžio pakuočių ir 4 vienetai tablečių su galimai narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis. Taip pat rastos elektroninės svarstyklės bei pakavimo priemonės.

Įtariamieji – 24-erių moteris ir 32 metų vyras – uždaryti į areštinę.

Tiesa, apie minėtą vaizdo įrašą policija dabar tikino jokių duomenų negavusi, todėl su praėjusią savaitę skelbtu įvykiu to nesieja.

Lietuvos kariuomenės majoras Jurgis Norvaiša patikino, kad šią savaitę vaizdo įraše užfiksuotas vyras dėvi ne Lietuvos kariuomenės uniformą.

„Galime patvirtinti, kad ne vieną kartą peržiūrėjus medžiagą akivaizdu, kad tai nėra Lietuvos kariuomenės uniforma iš to, ką matome. Ir iš viso kyla abejonių, ar tai yra žmogus, turintis kažką bendro su kariuomene.

Uniforma tamsi, apsirengęs kažkuo panašiu į uniformą, ar tai uniforma – mes nežinome, bet kad tai ne Lietuvos kariuomenės uniforma, tai tikrai“, – nurodė J.Norvaiša.

Tačiau, pasak Lietuvos kariuomenės majoro, stebint bendrą kontekstą tikėtina, kad panašių provokacijų iš Rusijos pusės tikrai galima tikėtis.

„Dabartinės pratybos, antikarinis aktyvumas, kad dalis sąjungininkų karių, Lietuvos kariuomenė dalyvauja plataus masto pratybose, bandymų diskredituoti, panašaus pobūdžio kaip šis, tikrai gali būti.

Ar tai toks atvejis, nesiimtume spėlioti, nes neturime faktų apie šių konkretų įrašą ir intencijas“, – sakė kariuomenės atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.