G. Nausėda: Sakartvelas tolsta nuo europinių idealų

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad Sakartvele šiuo metu svarstomas „užsienio įtakos“ įstatymas šaliai sudaro kliūčių toliau eiti eurointegracijos keliu.

Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 26, 2024, 12:52 PM, atnaujinta Apr 26, 2024, 12:53 PM

„Praėjusiomis dienomis turėjau kaip tik telefoninį pokalbį su Sakartvelo prezidente, ponia Zourabichvili. Ir, deja, tie įvykiai, įstatymų pakeitimai, kurie ten yra numatomi, jie akivaizdžiai demonstruoja, kad mūsų artima šalis, Sakartvelas, ne artėja, o tolsta nuo europinių idealų“, – po susitikimo su Lenkijos prezidentu Dirmiškėse žurnalistams teigė G. Nausėda.

„Ir tai tikrai sudaro kliūčių toliau sklandžiai eiti eurointegracijos keliu. Todėl turime į tai reaguoti“, – pridūrė jis.

Prezidentas situaciją Sakartvele penktadienį aptarė ir su Lietuvoje viešinčiu Lenkijos prezidentu Andrzej Duda.

ELTA primena, kad Sakartvelo įstatymų leidėjai praėjusią savaitę balsavo dėl prieštaringai vertinamo „užsienio įtakos“ įstatymo, sukėlusio masinius protestus gatvėse ir susirūpinimą, kad jis pakirs Tbilisio siekius įstoti į Europos Sąjungą (ES).

Įstatymo projektui dar turi būti pritarta per antrąjį ir trečiąjį svarstymą ir reikės įveikti labai tikėtiną prezidentės veto. Tačiau valdančioji partija „Sakartvelo svajonė“ turi daugumą įstatymų leidžiamojoje institucijoje, leisiančią jai pereiti tolesnius etapus ir atmesti prezidentės veto be opozicijos parlamentarų paramos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.