Greitį mėgstantis Šalčininkų policijos vadovas atsipirko švelnia bauda: už KET pažeidimus baustas jau ne kartą

Šalčininkų policijos vadovas Andžejus Grudinskis jau spėjo pagarsėti kaip greičio mėgėjas, bet net ir įkliuvęs antrąkart vyras atsipirko švelnia bauda.

A.Grudinskiui skirta pusė minimalios baudos, o teisė vairuoti atimta tik trumpiausiam laikotarpiui – mėnesiui.
A.Grudinskiui skirta pusė minimalios baudos, o teisė vairuoti atimta tik trumpiausiam laikotarpiui – mėnesiui.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2024, 8:20 AM

Šalčininkų rajono policijos komisaras A.Grudinskis mėnesį negalės vairuoti automobilio ir turės sumokėti 225 eurų baudą.

Tačiau Vilniaus gatvėmis sekmadienio naktį kažkur lėkęs pareigūnas galėjo būti nubaustas daug griežčiau: leistiną greitį jis viršijo daugiau kaip 50 kilometrų per valandą.

Apie pusę dviejų nakties Žirnių gatve lėkusį A.Grudinskį sustabdė Kelių policijos valdybos pareigūnai.

Nors už tokį pažeidimą įstatyme numatyta nuo 450 iki 550 eurų bauda ir teisės vairuoti atėmimas nuo 1 iki 6 mėnesių, A.Grudinskiui skirta pusė minimalios baudos, o ir teisė vairuoti atimta trumpiausiam laikotarpiui.

Policijos atstovė Jorūnė Liutkienė paaiškino, kad už greičio viršijimą įkliuvęs A.Grudinskis dėl tokio pažeidimo šiuo metu galiojančių nuobaudų neturėjo.

Panašų pažeidimą šis pareigūnas padarė ir 2018 metais, kai dar vadovavo Elektrėnų policijai.

Tąkart A.Grudinskis greitį viršijo nuo 31 iki 40 kilometrų per valandą ir taip pat turėjo sumokėti tik pusę minimalios baudos – 60 eurų.

Tąkart padarytas pažeidimas jau pamirštas, nes Kelių eismo taisyklių pažeidimai galioja vienus metus.

Šalčininkų policijos vadovas Vilniaus gatvėmis naktį lanstė atostogaudamas. Tai jį galbūt išgelbėjo nuo dar griežtesnės atsakomybės.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla teisino kolegą – atseit A.Grudinskis nusižengė atostogaudamas, todėl negalima teigti, jog jis pažemino pareigūno vardą.

Policijos vadovai žadėjo svarstyti vis dar atostogaujančio A.Grudinskio elgesį, tačiau, R.Požėlos teigimu, teisės vairuoti praradimas greičiausiai neturės įtakos jo tarnybai – komisariato vadovo tiesioginis darbas nėra automobilio vairavimas.

Dar dėl vieno Kelių eismo taisyklių pažeidimo A.Grudinskis aiškinosi net Aukščiausiajame teisme. Pareigūnas nesutiko su jam paskirta bauda už ištisinės linijos kirtimą.

Tąkart pažeidimą darantį komisarą nufilmavę liudininkai vaizdo įrašą nusiuntė į Šalčininkų komisariatą, tačiau tyrimą atlikęs A.Grudinskio pavaldinys savo viršininko manevre neįžvelgė akivaizdaus pažeidimo.

Bauda pareigūnui paskirta tik po to, kai vaizdo įrašas buvo paviešintas.

Šalčininkų policijai A.Grudinskis vadovauja nuo 2019 metų. Policijos departamentas jo darbo metodus svarstė ir praėjusiais metais, kai du šio komisariato pareigūnai pasiskundė dėl jo ir Veiklos skyriaus viršininkės Aksanos Mucharskienės galimo smurto ir priekabiavimo darbe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.