Ištyrus buvusios Mažeikių rajono tarybos narės G. Gricienės išlaidų čekius, teismui pateiktas 9,4 tūkst. eurų ieškinys

Ištyrus buvusios Mažeikių rajono savivaldybės tarybos narės Genovaitės Gricienės teiktus čekius, teismui pateiktas 9,4 tūkst. eurų ieškinys, trečiadienį pranešė prokuratūra.

 Genovaitė Gricienė<br> „Telšiai šiandien“ nuotr.
 Genovaitė Gricienė<br> „Telšiai šiandien“ nuotr.
Eurai<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Eurai<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Eurai<br>V.Skaraičio nuotr.
Eurai<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 27, 2024, 3:35 PM, atnaujinta Mar 27, 2024, 4:37 PM

Anot prokuratūros, Šiaulių apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorė Rita Dabužinskienė į teismą su civiliniu ieškiniu dėl 9 411,03 eurų, kaip nepagrįstai išmokėtų buvusiai Mažeikių rajono savivaldybės tarybos narei G. Gricienei, grąžinimo į Mažeikių rajono savivaldybės biudžetą, kreipėsi trečiadienį.

Žiniasklaidoje praėjusiais metais pasirodžius informacijai, kad nemažai šalies savivaldybių tarybos narių jiems skirtas išmokas naudoja galimai neteisėtai, Šiaulių apygardos prokuratūra pradėjo tyrimą dėl netinkamai panaudotų Mažeikių rajono savivaldybės tarybos narių veiklai apmokėti skirtų išmokų ir galimo viešo intereso pažeidimo.

Kaip skelbia prokuratūra, tyrimo metu nustatyta, kad G. Gricienė Mažeikių rajono savivaldybės tarybos nare buvo nuo 2020 metų vasario 28 dienos iki 2023 metų balandžio 17 dienos ir per šį laikotarpį iš savivaldybės biudžeto panaudojo 12,5 tūkst. eurų tarybos nario veiklai apmokėti. Didžiąją dalį pinigų – 11,4 tūkst. eurų sudarė transporto išlaidos, o 1,1 tūkst. eurų – kanceliarinės išlaidos.

Prokurorė surinko duomenų, kad buvusi tarybos narė transporto išlaidas naudojo degalams pirkti, automobiliui remontuoti ir atlikti automobilio techninę priežiūrą. Nors G. Gricienė važinėjo automobiliu, varomu benzinu, moteris išlaidose nurodė pylusi tiek benziną, tiek dyzeliną.

„Skirtingų rūšių degalai buvo pilti tą pačią dieną tik kelių valandų skirtumu arba pilti ir vienu metu. Degalai pilti ir G. Gricienei dalyvaujant Tarybos posėdžiuose. Mažeikiškė taip pat pirko beveik 2 tūkst. litrų degalų, nors Lietuvoje tuo metu buvo įvestas karantino rėžimas. Už degalus buvo atsiskaityta grynaisiais pinigais ir 6 mokėjimo kortelėmis“, – teigiama prokuratūros pranešime.

Taip pat nustatyta, kad G. Gricienė vieną kartą pirko kanceliarinių prekių, už kurias apmokėta kito asmens, o kitą kartą pirko prekes dalyvaudama savivaldybės tarybos posėdyje.

Anot prokuratūros, tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, jog tarybos narės išleistos lėšos nepagrįstai pripažintos išlaidomis, susijusiomis su tarybos narės veikla.

ELTA primena, kad pavasarį visuomenininkui Andriui Tapinui inicijavus savivaldos politikų lėšų įsisavinimo tyrimą „Skaidrinam“ ir dėl to kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.