G. Nausėda: iš premjerės G. Jakštas gavo turbūt jau paskutinį pasitikėjimo kreditą

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad premjerė švietimo, mokslo ir sporto ministrui Gintautui Jakštui suteikė „turbūt jau paskutinį pasitikėjimo kreditą“. Todėl, pasak jo, ministro ateitis poste priklausys nuo to, kaip jam pavyks įgyvendinti Vyriausybės vadovės pavedimą išspręsti susidariusią situaciją dėl tarpinių vienuoliktokų patikrinimų.

 Gitanas Nausėda.<br> D.Labučio (ELTA) nuotr.
 Gitanas Nausėda.<br> D.Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2024, 2:59 PM

„Ministras pats išreiškė norą taisyti tą situaciją, kuri buvo sukurta. Iš tikrųjų nėra dabar lengva ją imti ir pataisyti. Turime reikalą su labai jautriu ir nepaprastai svarbiu dalyku kaip jaunų žmonių ateitis. Turime tikrai subtiliai išspręsti visas problemas. Taip kad iš premjerės ministras gavo turbūt jau paskutinį pasitikėjimo kreditą, jeigu jis sugebės šį iššūkį priimti“, – žurnalistams Zarasuose sakė G. Nausėda.

„Reikia atsižvelgti ir į tai, kad liko keletas mėnesių iki kadencijos pabaigos apskritai, ir bet koks naujas ministras vargu bau ar kažkokius stebuklus įgyvendintų. Todėl pirmiausiai viskas priklausys, kaip šis ministras gebės įgyvendinti tą pavedimą, kurį gavo, o tada žiūrėsime“, – akcentavo jis.

ELTA primena, kad savaitgalį prezidentas G. Nausėda pripažino padaręs klaidą, kai paskyrė G. Jakštą švietimo ministru.

Pirmadienį premjerė Ingrida Šimonytė informavo penktadienį sulaukusi G. Jakšo prašymo atsistatydinti. Visgi, ministrė pirmininkė nurodė šio prašymo netenkinusi.

„Joks naujas ministras atsisėdęs į ministro kėdę šios situacijos pataisyti greitai negalės. Tad mes sutarėme, kad ministras su savo komandą tą daro. O prie diskusijų apie atsistatydinimus grįšime, kada viskas bus išspręsta“, – sakė premjerė.

Klausimai dėl G. Jakšto tinkamumo tęsti pareigas ministerijoje kilo prasidėjus vienuoliktokų tarpinių patikrinimų sesijai – dalies patikrinimų užduotys nebuvo tinkamai parengtos. Tą pripažino ir pats ministras.

Be to, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos vadovybei paskelbus, kad nebus atsitraukta nuo nepasitenkinimą sukėlusių moksleivių tarpinių patikrinimų, opozicijos atstovai savo ruožtu prakalbo apie interpeliaciją ministrui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.