T. V. Raskevičius apie klausimų sukėlusias M. Matijošaičio parlamentines išlaidas: apmaudu, kad atsidūrėme epicentre

Paaiškėjus, jog Seimo narys Marius Matijošaitis už parlamentinei veiklai skirtas lėšas pirko įvairios kompiuterinės įrangos ir garso aparatūros, jo kolega, Laisvės frakcijos seniūno pavaduotojas Tomas Vytautas Raskevičius apgailestauja, jog partija pateko į šio tyrimo akiratį. Visgi, ar kompiuterius ir muzikinę techniką už Seimo nario veiklai skirtus pinigus įsigijęs M. Matijošaitis iš tiesų naudojo ją darbiniams tikslams, T. V. Raskevičius teigia negalintis atsakyti.

Tomas Vytautas Raskevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Tomas Vytautas Raskevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Viktorija Smirnovaitė

2024-02-12 17:04

„Apmaudu, kad esame atsidūrę epicentre. (...) Akivaizdu, kad Marius pats turės pateikti atsakymus visuomenei į tuos iškeltus klausimus ir tada tikrai frakcijoje aptarinėsime, kokie tolimesni žingsniai“, – Eltai pirmadienį teigė T. V. Raskevičius.

„Kol kas detaliai nesame apie tai diskutavę“, – pabrėžė parlamentaras, paklaustas, ar frakcija jau aptarė parlamentinių lėšų panaudojimo skaidrumo tyrimą.

Politikas neabejoja, jog šis tyrimas taps priežastimi iš esmės permąstyti parlamentinių išlaidų skyrimo tvarką.

„Akivaizdu, kad bus daug klausimų daugeliui Seimo narių. Tai vertinu labai pozityviai šitą tyrimą ir gal tai padės suformuoti tam tikrą aukštesnį standartą. (...) Manau, kad Seimas apskritai turėtų atsisakyti tų parlamentinių išlaidų arba jas kažkaip kitaip apskaityti“, – teigė T. V. Raskevičius.

Iniciatyvai „Skaidrinam“ pasiekus Seimą, visuomenininkas A. Tapinas pirmadienį paskelbė, kad Laisvės partijos narys Marius Matijošaitis iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų įsigijo įvairios kompiuterinės įrangos ir garso aparatūros. Be to, patikrintos ataskaitos atskleidė, kad „laisvietis“ kas mėnesį papildomai įrangos nuomai išleisdavo beveik 500 eurų.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę A. Tapinui paskelbus, jog iniciatyva „Skaidrinam“ keliasi į Seimą, energetikos ministras, parlamentaras Dainius Kreivys Seimo kanceliarijai grąžino nuo 2021 m. gautas parlamentines lėšas.

Pernai pavasarį A. Tapinui inicijavus savivaldos politikų lėšų įsisavinimo tyrimą „Skaidrinam“ ir dėl to kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių.

STT jau yra pradėjusi ikiteisminius tyrimus dėl Vilniaus miesto, Kauno miesto, Šiaulių miesto, Kauno rajono, Neringos, Mažeikių, Šilutės, Pagėgių, Ignalinos, Jonavos, Lazdijų, Alytaus, Marijampolės, Ukmergės, Pasvalio, Prienų rajonų bei Kretingos, Utenos ir Birštono, Panevėžio, Telšių, Radviliškio, Joniškio savivaldybių.

Iš 19 pradėtų tyrimų įtarimai dėl skaidrumo panaudojant savivaldybių tarybų nariams skirtas lėšas pareikšti Jonavos merui Mindaugui Sinkevičiui, buvusiam Alytaus merui Algirdui Vrubliauskui bei buvusiam Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariui Sergejui Dmitrijevui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.