Valdantieji vasario viduryje siūlo sušaukti neeilinę Seimo sesiją

Opozicijai prakalbus apie poreikį rengti neeilinę Seimo sesiją, šios iniciatyvos imasi valdantieji. Pasak Seimo vicepirmininko Jurgio Razmos, šiuo metu jau yra renkami parašai neeilinei sesijai šaukti vasario 12–15 dienomis.

Jurgis Razma<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jurgis Razma<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2024, 11:27 AM

„Renkami parašai, kad sukviesti neeilinę sesiją nuo vasario 12 iki 15 imtinai“, – Eltai teigė J. Razma.

„Aš tikiuosi, kad procesas šiandieną pasibaigs ir galbūt šiandieną ir bus viskas įforminta“, – pridūrė Seimo vicepirmininkas.

Konservatorius neslepia, kad pagrindinis neeilinės sesijos pretekstas yra praeitą savaitę Vilniuje vykęs ūkininkų protestas ir jo metu iškelti reikalavimai.

„Pagrindinis pretekstas – priimti akcizų įstatymo pataisas dėl žaliojo kuro platesnio naudojimo galimybių ir dėl akcizų suskystintoms naftos dujoms. Bet, aišku, bus ir kiti klausimai“, – sakė politikas.

J. Razma akcentuoja, kad šaukti neeilinę Seimo sesiją nuspręsta bendru valdančiųjų sprendimu, ši iniciatyva yra suderinta ir su Seimo pirmininke.

Praėjusią savaitę sostinėje praūžus ūkininkų protestui, Seimo opozicija ragino sušaukti neeilinę parlamento sesiją. Apie tai vieni pirmųjų prakalbo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovai, vėliau idėją parėmė ir socialdemokratai, Darbo partija. Tačiau reikalingų 47 Seimo narių parašų iniciatyvai paremti opozicijos atstovai teigė dar nepradėję rinkti.

Apie galimybę ūkininkų klausimus spręsti neeilinėje sesijoje buvo užsiminusi ir parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Po susitikimo su protestuotojais ji nurodė, kad Seimo pavasario sesija prasidės nuo ūkininkams aktualių klausimų sprendimo, tačiau politikė neatmetė, kad parlamente gims iniciatyva sušaukti ir neeilinę sesiją.

Neeilinė sesija gali būti šaukiama ne mažiau kaip trečdalio parlamentarų siūlymu – t. y., iniciatyvą turi palaikyti bent 47 Seimo nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.