G. Nausėda: Švedijos narystei NATO kliūčių nebeturėtų iškilti

Turkijai ratifikavus Švedijos narystę NATO, prezidentas Gitanas Nausėda mano, kad taip pat pasielgti turėtų ir Vengrija. Šalies vadovas sako nematantis kliūčių, trukdančių Švedijai tapti Aljanso nare.

Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martyna Pikelytė

Jan 24, 2024, 5:37 PM

„Manau, kad jokių esminių kliūčių jau nebeturėtų iškilti. Labai džiaugiuosi, kad tas pirminis postūmis Švedijos narystei NATO buvo padarytas Vilniuje“, – trečiadienį žurnalistams Radviliškyje komentavo G. Nausėda.

„Vengrijos premjeras ne kartą yra pareiškęs, kad Turkijai pritarus, specialių barjerų jis nebedarys, tikiuosi jis savo žodžio laikysis“, – sakė jis.

ELTA primena, kad antradienį Turkijos parlamentas ratifikavo Švedijos narystę NATO po daugiau nei metus trukusio delsimo, kuris sutrikdė Vakarų pastangas ryžtingai reaguoti į Rusijos karą Ukrainoje.

Įstatymų leidėjai 287 balsais už ir 55 balsais prieš pritarė Švedijos siekiui tapti 32-ąja aljanso nare, kai jį viešai parėmė prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas.

Trečiadienį Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas pareiškė per pokalbį telefonu su NATO vadovu Jensu Stoltenbergu dar kartą patvirtinęs, kad „palaiko“ Švedijos narystę saugumo Aljanse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.