„Skaidrinam“ bėdų pridarė dar keturioms savivaldybėms: pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl piktnaudžiavimo

Dėl įtariamo piktnaudžiavimo skiriant išmokas savivaldybių tarybų nariams Panevėžio miesto bei Telšių, Radviliškio ir Joniškio rajonų savivaldybėse šią savaitę pradėti dar keturi ikiteisminiai tyrimai ir vienas dėl viešojo intereso gynimo priemonių taikymo.

Andrius Tapinas.<br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr
Andrius Tapinas.<br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr
Daugiau nuotraukų (1)

Generalinės prokuratūros ir STT informacija

Jan 17, 2024, 4:39 PM

Du ikiteisminius tyrimus dėl įtariamo piktnaudžiavimo išmokant veiklai skirtas lėšas Telšių ir Radviliškio rajonų savivaldybių 2019–2023 metų kadencijos tarybų nariams, pradėjo ir jiems vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Atitinkamus sprendimus prokuroras priėmė susipažinęs su Šiaulių apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorų nuo 2023 m. gegužės mėnesio renkama tyrimo medžiaga dėl viešojo intereso gynimo priemonių taikymo ir nustatęs galimai padarytos nusikalstamos veikos požymius.

Abu šiuos tyrimus pavesta atlikti Specialiųjų tyrimų tarnybai.

Dar du ikiteisminius tyrimus dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi panaudojant Panevėžio miesto ir Joniškio rajonų savivaldybių lėšas pradėjo ir atlieka Specialiųjų tyrimų tarnyba, šiuos tyrimus kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros ir Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Šie ikiteisminiai tyrimai pradėti STT pareigūnams susipažinus su gautomis šių savivaldybių kontrolės ir audito tarnybų auditų išvadomis apie išmokas 2019–2023 metų kadencijos tarybų nariams ir įvertinus kitą turimą informaciją dėl galimai padarytos nusikalstamos veikos – piktnaudžiavimo, siekiant turtinės ar kitokios asmeninės naudos.

Iš viso šiuo metu atliekami 23 ikiteisminiai tyrimai dėl galimai neteisėtai išmokėtų lėšų įvairių savivaldybių tarybų nariams, įtarimai pareikšti 4 asmenims.

Atskirą tyrimą dėl galimo viešojo intereso pažeidimo Panevėžio miesto savivaldybėje pradėjo Panevėžio apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai.

Iš viso prokuratūroje dabar atliekami 24 prokurorų iniciatyva pradėti tyrimai dėl viešojo intereso gynimo priemonių taikymo, kuriais siekiama sugrąžinti galimai neteisėtai išmokėtas lėšas į atitinkamų savivaldybių biudžetus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo