Vyriausybė ir Šaulių sąjunga stiprina bendradarbiavimą kovos su dezinformacija srityje

Vyriausybės kanceliarija ir Šaulių sąjunga pirmadienį įvykusiame pasitarime sutarė stiprinti bendradarbiavimą kovojant su dezinformacija.

Šaulių sąjunga.<br>V.Balkūno nuotr.
Šaulių sąjunga.<br>V.Balkūno nuotr.
Šaulių sąjunga.<br>V.Skaraičio nuotr.
Šaulių sąjunga.<br>V.Skaraičio nuotr.
Šaulių sąjunga.<br>V.Skaraičio nuotr.
Šaulių sąjunga.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-09-11 12:51

„Sutarta, jog Vyriausybės kanceliarija ir Šaulių sąjunga stiprins bendradarbiavimą kovos prieš dezinformaciją srityje. Planuojama, kad organizacijos atstovai turės svarbų vaidmenį Nacionalinio krizių valdymo centro kuriamame tarpinstituciniame informacinių incidentų stebėsenos ir analizės kuriame modelyje“, – rašoma Vyriausybės išplatintame pranešime spaudai.

Vyriausybė pabrėžia, kad Šaulių sąjungos atstovai itin ženkliai prisidėjo prie plataus spektro grėsmių prevencijos ir užkardymo NATO viršūnių susitikimo Vilniuje metu.

Teigiama, kad jų didelis vaidmuo vykdant dezinformacinių kanalų stebėseną leido identifikuoti kylančias grėsmes ir tinkamai į jas reaguoti.

Akcentuojama, kad tuo pačiu Šaulių sąjunga labiau įsitrauks į valstybės gyvybiškai svarbių funkcijų užtikrinimą, pilietinio pasipriešinimo stiprinimą ir pilietiškumo skatinimą.

„Nuoširdžiai dėkoju Šaulių sąjungai už jų didelį ir reikšmingą indėlį prisidedant prie valstybės saugumo stiprinimo, įskaitant pagalbą NATO Viršūnių susitikimo metu Vilniuje. Šaulių atsidavimas, pilietiškumas ir profesionalumas yra pavyzdiniai, todėl džiugu, kad mūsų sėkmingas bendradarbiavimas Lietuvos saugumo labui toliau stiprėja“, – teigė Vyriausybės kanclerė G. Balčytytė.

ELTA primena, kad 2022 m. buvo priimta nauja Šaulių sąjungos įstatymo redakcija, pagal kurią išplėstos šios organizacijos funkcijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.