Baltijos valstybių vyriausybių vadovai prisijungė prie G7 deklaracijos dėl paramos Ukrainai

Lietuvos, Latvijos ir Estijos premjerai bendru pareiškimu prisijungė prie Didžiojo septyneto (G7) deklaracijos dėl paramos Ukrainai.

 Volodymyras Zelenskis.<br> J. Kalinsko (ELTA) nuotr.
 Volodymyras Zelenskis.<br> J. Kalinsko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2023, 12:43 PM

Ingridos Šimonytės, Krišjanio Karinio ir Kaja Kallas pasirašytame pareiškime pažymima, kad tik narystė NATO suteiks Ukrainai saugumo garantijas ir patikimą atgrasymo priemonę, būtinas siekiant užkirsti kelią ekspansyvios Rusijos agresijai ateityje.

„Mes, Estijos, Latvijos ir Lietuvos Ministrai Pirmininkai, reiškiame tvirtą paramą ir solidarumą su Ukrainos žmonėmis ir Vyriausybe, didvyriškai ginančiais savo šalies laisvę, nepriklausomybę, suverenitetą ir teritorinį vientisumą. Pripažįstame, kad Ukrainos drąsi kova padeda apsaugoti euroatlantinį saugumą ir taisyklėmis grindžiamą tarptautinę tvarką“, – rašoma bendro pareiškimo tekste.

„Remdamiesi šiuo daugiašaliu pagrindu bendradarbiausime su Ukraina siekdami nustatyti saugumo įsipareigojimus ir sudaryti susitarimus, kurie padėtų Ukrainai kuo greičiau laimėti šį karą, paremtų jos ekonominį stabilumą ir atstatymą, atsparumą, reformų darbotvarkę ir padėtų įgyvendinti jos europinius ir euroatlantinius siekius“, – akcentuojame dokumente.

Vilniuje vykusiame NATO viršūnių susitikime Didžiojo septyneto šalys pasirašė deklaraciją dėl karinės paramos tiekimo Ukrainai. G7 planas pristatytas kaip patikinimas, kad Ukraina nebus palikta viena, NATO šalims Vilniuje pareiškus, jog Kyjivo kelyje link stojimo į Aljansą vis dar laukia iššūkiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024