D. Nausėdienė susitiko su Sakartvelo prezidente: jai pristatyta Ukrainos centro veikla

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė pirmadienį Ukrainos centre susitiko su Lietuvoje viešinčia Sakartvelo Prezidente Salome Zurabišvili, praneša Prezidentūra.

Diana Nausėdienė.<br>T.Bauro nuotr.
Diana Nausėdienė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2023, 4:20 PM

Kaip skelbiama pranešime žiniasklaidai, Sakartvelo prezidentei pristatyta Lietuvos ir Ukrainos pirmųjų ponių iniciatyva įsteigto centro veikla, teikiamos paslaugos ir ateities perspektyvos.

„Turime unikalią erdvę, kurioje nuo karo pabėgusios ukrainiečių šeimos gauna neformaliojo švietimo, kultūrines ir psichosocialines paslaugas. Centras prisideda prie sklandesnės ukrainiečių integracijos Lietuvoje, kartu sudaro palankias sąlygas nepamiršti savo kultūros, kalbos, prisideda prie identiteto išsaugojimo“, – sakė D. Nausėdienė.

Pridedama, kad Lietuvos pirmoji ponia taip pat akcentavo, jog pastaruoju metu Ukrainos centre, be kitų veiklų, populiarėja jaunųjų ukrainiečių diskusijos su politikais ir diplomatais apie demokratiją bei europines vertybes.

D. Nausėdienės teigimu, Ukrainos centras taip pat turi ambicijų plėsti savo veiklą kartu su partneriu-steigėju Vytauto Didžiojo universitetu. Siekiama sudaryti sąlygas burti akademinę bendruomenę ir prisidėti prie tolesnės Ukrainos europinės perspektyvos ekspertinėmis žiniomis, tyrimais ir sukaupta patirtimi.

„Džiaugiuosi, jog Sakartvelas taip pat domisi ir prisideda prie Ukrainos centro veiklos. Per Sakartvelo ambasadą Vilniuje Ukrainos centre besilankantys vaikai yra sulaukę jautraus Jūsų šalies dėmesio. Raginame tęsti ir stiprinti šį gražų bendradarbiavimą. Ukrainos centras yra išties tinkama vieta supažindinti ukrainiečių bendruomenę su turtinga Jūsų šalies kultūra ir sena istorija“, – pabrėžė D. Nausėdienė.

Pranešama, kad per 9 veiklos mėnesius Ukrainos centre jau apsilankė daugiau kaip 18 tūkstančių žmonių, tarp jų – ir aukšto rango pareigūnai bei svečiai iš užsienio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.