Anykščių rajone – neeilinė situacija: K. Tubis sulaukė daugiausia rinkėjų balsų, bet dar neaišku, ar nebus išmestas

Į antrą rinkimų turą patekęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatas į Anykščių rajono merus Kęstutis Tubis gali būti pašalintas iš rinkimų kovos.

 Kęstutis Tubis.<br> lrytas.lt montažas.
 Kęstutis Tubis.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2023, 2:30 PM, atnaujinta Mar 6, 2023, 2:32 PM

Komentuodama sekmadienį vykusių merų rinkimų rezultatus, Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Jolanta Petkevičienė negalėjo atsakyti, kas antrajame rinkimų ture galės varžytis dėl Anykščių mero posto.

„Rytoj VRK organizuoja posėdį, kurio metus šitas klausimas bus svarstomas. Negaliu kol kas iš anksto pasakyti. (...) Vienoks ar kitoks sprendimas ir aiškumas turėtų būti“,– atsakydama į žurnalistų klausimus pirmadienį spaudos konferencijoje sakė J. Petkevičienė.

K.Tubis pirmajame rinkimų ture sulaukė 29,39 proc. balsų, o antroje vietoje likęs socialdemokratas Dainius Žiogelis – 19,45 proc.

ELTA jau skelbė, kad Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) yra gavusi teismo išaiškinimą dėl LVŽS kandidato į Anykščių rajono merus Kęstučio Tubio pripažinimo kaltu dėl korupcijos. Todėl, kaip numato Rinkimų kodeksas, turėtų būti sprendžiama dėl jo galimybės kandidatuoti į mero pareigas.

Pasak VRK pirmininkės, antradienį taip pat gali būti sprendžiama ir dėl kandidatų, kurie antrajame rinkimų ture galės siekti Visagino mero pareigų. „Kol kas laukiame papildomos informacijos“,– sakė VRK vadovė.

Išankstiniais VRK duomenimis, į antrą rinkimų turą Visagine pateko LVŽS atstovas Erlandas Galaguz (31,35 proc.) ir partijos „Laisvė ir teisingumas“ kandidatė Dalia Štraupaitė (23,77 proc.)

VRK posėdis numatomas rytoj, kovo 7 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.