Apie kandidatavimą antrai kadencijai G. Nausėda sako paskelbsiantis kitų metų pabaigoje

Šalies prezidentas Gitanas Nausėda savo sprendimą dėl kandidatavimo dar vienai kadencijai sako paskelbsiantis kitų metų pabaigoje.

Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2022, 8:27 PM

„Negaliu sakyti, kad nepagalvoju kartais tuo klausimu, šiandien tokio sprendimo dar neturiu, manau, padarysiu kaip ir daug kitų kandidatų – kitų metų pabaigoje. Tada paskelbsiu visuomenei“, – pirmadienį TV3 laidoje „Dėmesio centre“ sakė G. Nausėda.

„Manau, kad tikrai aš, kaip sakote, nesusikompromitavau, tikrai nuoširdžiai, sąžiningai stengiuosi atlikti savo pareigas. Taip, nėra lengva“, – kalbėjo šalies vadovas.

Anot jo, sprendimą kandidatuoti gali nulemti daug visokių priežasčių, „ir sveikata, ir kiti dalykai, šiandien tai neaktualu, bet nežinai, kas gali būti rytoj“.

Pasak G. Nausėdos, šis laikmetis, kuriame būta ir COVID-19 pandemijos, ir nelegali migracija bei karas Ukrainoje, kupinas iššūkių, tad šią kadenciją „kada nors istorikai turbūt išanalizuos ir pasakys, kad tai buvo tokia koncentracija įvykių“.

Pirmadienį televizijos laidoje šalies vadovas teigė neatsitiktinai kandidatuodamas į prezidento postą iškėlęs gerovės valstybės idėją.

„Ne dėl to, kad tai buvo savotiškas rinkimų lozungas arba mano išskirtinumas palyginus su kitais kandidatais – aš tebetikėjau ir tebetikiu ta vizija. Suprantu kad atsirado x plius viena priežastys, kurios gerokai apsunkina šį darbą“, – teigė G. Nausėda.

G. Nausėda prezidento pareigas pradėjo eiti 2019 metų liepos 12 dieną. Rinkimų kampanijoje jis dalyvavo su Gerovės valstybės programa, kur akcentavo socialinės atskirties mažinimą ir didesnę pagarbą politikoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.