I. Šimonytės žinia dėl gerėjančių COVID-19 rodiklių: vakar kirtome ribą, to nebuvo daugiau nei pusę metų

„To nebuvo turbūt daugiau nei pusę metų“, – tokiais žodžiais į naujausius susirgimų koronavirusine infekcija skaičius sureagavo premjerė Ingrida Šimonytė. Kaip pirmadienį pranešė Statistikos departamentas, praėjusią parą šalyje nustatyti vos 84 nauji COVID-19 atvejai. Tai – mažiausias nustatytų naujų atvejų skaičius šiemet.

Ingrida Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2021, 11:36 AM, atnaujinta Jun 7, 2021, 11:42 AM

„Noriu pasidžiaugti, kad vakar kirtome ribą tarp tamsiai raudonos ir vidutiniškai raudonos zonos. To nebuvo turbūt daugiau nei pusę metų, gal kada nors rudenį ankstyvą buvo paskutinį kartą atvejų skaičius toks mažas.

Tuo pačiu praėjusią savaitę labai sėkmingai atrodė bent jau antradienio, trečiadienio, ketvirtadienio, penktadienio skiepijimo tempai, net ir savaitgalis buvo gana darbingas pagal tai, ką matome. Komplimentai ir ministerijai, ir savivaldybėms“, – pasidžiaugė I.Šimonytė.

Jos teigimu, jeigu toks vakcinavimo tempas bus išlaikomas ir toliau, dar laisviau gyventi galės ne tik galimybių pasą turintys žmonės.

„Jeigu tokį tempą palaikysime toliau, manau, kad tikrai daug žmonių turės daug galimybių, ne tik pasų, bet ir šiaip galimybių netolimu metu. Tai labai svarbu, kad neprarastume nei budrumo, nei tempo“, – pažymėjo premjerė.

Pastarųjų 14 dienų naujų susirgimų rodiklis 100 tūkst. gyventojų siekia 193 atvejus. Teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per pastarąsias septynias dienas siekia 1,7 procento.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 276 tūkst. 543 žmonės, mirė – 4309 asmenys.

Su šia infekcine liga – tiesiogiai ir netiesiogiai – siejama 8701 mirtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.