Ignalinoje iš savivaldybės patalpų dingo COVID-19 sergantis „afganas“ – jo ieško gausios pareigūnų pajėgos

Gausios policijos ir pasieniečių pajėgos ieško COVID-19 sergančio Afganistano piliečio, pabėgusio iš Ignalinos savivaldybei priklausančių patalpų. Užsienietis privalėjo būti saviizoliacijoje.

 Ignalinoje iš savivaldybės patalpų dingo COVID-19 sergantis afganas – jo ieško gausios pareigūnų pajėgos.<br> Facebook/Ignalinos rajono savivaldybė nuotr.
 Ignalinoje iš savivaldybės patalpų dingo COVID-19 sergantis afganas – jo ieško gausios pareigūnų pajėgos.<br> Facebook/Ignalinos rajono savivaldybė nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-08-06 17:45, atnaujinta 2020-08-06 18:57

„Rugpjūčio 6 dieną, apie 15 val., Ignalinos rajono savivaldybės vadovai gavo pranešimą, kad iš savivaldybės įrengtų izoliacijos patalpų pabėgo Afganistano pilietis, sergantis COVID-19 liga.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir policijos pareigūnai nedelsiant ėmėsi veiksmų jam sulaikyti.

Gyventojų prašome – būkite atsargūs, o pastebėję įtartiną asmenį, nedelsdami informuokite policiją“, – rašoma Ignalinos savivaldybės pranešime.

Prieglobsčio prašytojai nesaugomi

Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Rokas Pukinskas portalui lrytas.lt teigė, kad afganas Lietuvoje pasiprašė prieglobsčio, o tokie asmenys pagal galiojančią tvarką saugomi ne taip intensyviai.

„Jis privalėjo būti izoliacijoje savivaldybės skirtose patalpose“, – sakė R.Pukinskas.

Jei vyras nesirgtų pavojinga liga, jis būtų perkeltas į prieglobsčio prašytojų bendrabutį Pabradėje, iš ten jis galėtų vienai parai laisvai išeiti ir judėti po Lietuvą. Jam tik nebūtų leidžiama išvykti į užsienį.

Šis Afganistano pilietis į pasieniečių buvo sulaikytas liepos 10 d. Kaip jau buvo skelbta, po šio sulaikymo izoliuotis turėjo aštuoni kontaktą su juo turėjo pasieniečiai, tarnaujantys Ignalinos regione.

Liepos 10 d. Ignalinos rajono Vilėkų kaimo prieigose VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Tverečiaus pasienio užkardos pareigūnai sulaikė tris vyrus ir moterį. Nuo čia iki sienos su Baltarusija – apie 3 kilometrus. Du vyrai ir moteris turėjo Irako piliečių pasus. Trečias vyras VSAT pareigūnams pateikė Afganistano piliečiui išduotą šios šalies grįžimo pažymėjimo išrašą.

Izoliavosi 8 pasieniečiai

Po sulaikymo migrantai pateikė prašymus dėl laikino teritorinio prieglobsčio suteikimo Lietuvoje, o VSAT pradėjo tyrimą. Užsieniečių prašymus nagrinėja Migracijos departamentas.

Sulaikytieji buvo izoliuoti savivaldybės patalpose Ignalinoje.

Netrukus gauta informacija, kad mobiliajame COVID-19 patikros punkte Utenoje užsieniečiams padarius testus, afganistaniečio mėginio rezultatas buvo teigiamas, irakiečių – neigiami.

Ir sulaikymo metu Vilėkų kaimo prieigose, ir vėliau migrantus saugant patalpose Ignalinoje aštuoni VSAT pareigūnai naudojosi apsaugos priemonėmis. Nepaisant to, pasieniečiams teko saviizoliuotis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.