Arūnas Dumalakas. Viruso ataka – geras metas politinei reklamai

Noras pasišildyti rankas svetimais darbais neišnyksta net sunkiu laikotarpiu. Verslininkai padaro, nuperka, įdiegia, bet čia atlekia savivaldybės politikai, garsiai rėkdami: „Čia mes!“ Neužmiršta jie ir nusifotografuoti, nusifilmuoti.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2020, 7:00 AM

Tokią tradiciją šią savaitę tęsė ir mero pavaduotojas konservatorius V.Benkunskas, nusifilmavęs ir nusifotografavęs prie dezinfekuojamų atliekų konteinerių.

Kaip ir dera, vicemeras buvo užsimaukšlinęs kaukę, o savivaldybės išplatintame pranešime gyrėsi, kaip bus dezinfekuojami ne tik konteineriai, bet ir susirgusiųjų COVID-19 gyvenamųjų namų laiptines.

Anot pranešimo, operatyvią dezinfekciją užtikrins savivaldybės bei Nacionalinio visuomenės sveikatos centro bendradarbiavimas keičiantis duomenimis.

Kaip yra iš tikrųjų? Ogi taip: pranešime išvardytus darbus, prisidėdamos prie kovos su pandemija, neatlygintinai atlieka dvi daugiabučių namų administravimo ir atliekų vežimo paslaugas teikiančios bendrovės – „Ecoservice“ bei „Mano būstas“. Tam jos atitinkamai skyrė 10 tūkst. ir 50 tūkst. eurų.

O informaciją apie visus naujus užsikrėtimo atvejus jos gauna iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro.

Bendrovės „Mano būstas“ atstovas sakė, kad savivaldybė nedalyvavo nė vienoje dezinfekcijoje. Tada savivaldybė pasitaisė, kad ji esą koordinuoja darbus. Juokinga, jeigu nebūtų graudu. Juk iš tiesų darbus koordinuoja Sveikatos apsaugos ministerija.

Tada V.Benkunskas išrėžė, kad kai minėtos pinigų sumos baigsis, savivaldybė pirks šią paslaugą, ir nebūtinai iš šių įmonių.

Politologė R.Urbonaitė pasakė tiesiai šviesiai: toks konservatoriaus pasistaipymas prie šiukšlių konteinerių – akivaizdi politinė reklama. Pasirodo, kai kas net tokiu laikotarpiu galvoja apie rinkimus.

Gal ir nereikėtų stebėtis, jeigu tai būtų tik vienas atvejis. Tačiau tokie valdančiųjų rankų šildymaisi prie svetimų darbų tapę tradicija. Ypač tuo pasižymi dabartinė Vilniaus valdžia.

Tarkim, praėjusią vasarą savivaldybė gyrėsi, kad Vakarinio aplinkkelio ir Neries krantinės šlaitus šienaus modernus vikšrinis robotas.

Dėstė savivaldybės administracijos direktorius P.Poderskis, kiek robotas nušienauja per valandą ir per visą dieną, džiūgavo, kad atranda vis naujų, efektyvesnių technologijų teritorijų priežiūrai, aiškino, kad jos pasiteisina.

Ir tik pačioje pranešimo pabaigoje parašyta, kad vikšrinį robotą įsigijo už miesto želdinių priežiūrą atsakinga bendrovė „Mano aplinka“.

Taip pat buvo ir kai sostinės aplinkos tvarkymo konkursą laimėjo VSA ir „Dolmans Lanscaping Group“ bendrovių konsorciumas.

Savivaldybė piešė nuostabų vaizdą, kaip bus atnaujintas technikos parkas, kaip kiek įmanoma bus atsisakoma rankinio darbo, kaip investuojama į modernias bei ekologiškas transporto priemones, automatizuotus procesus.

Vėlgi tik pabaigoje perskaitome, kad visa tai – minėto konsorciumo nuopelnas.

Pelus nuo grūdų vilniečiai atsijos ir politikų pozavimą prie traktorių, robotų ir šiukšlių konteinerių užmirš. Tad valdžiai reikės naujų iššūkių. Kokie jie bus? Laukite žinių apie gerus savivaldybės darbus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.