Arūnas Dumalakas. Planas Vilniui: parduoti dangoraižį ir prisipirkti skraidyklių

Daug dėmesio technologijų naujovėms skirianti savivaldybė šį kartą šovė pro šalį. Tiksliau, jos administracijos direktorius P.Poderskis.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2020, 7:00 AM

Siekdamas pasikelti reitingus jis pareiškė, kad sostinėje nuo pirmadienio karantino sąlygomis maistą galės pristatyti dronai.

„Vilniaus miesto savivaldybė, maisto pristatymo tiekėjai ir „Go Vilnius“ norėjome padaryti tokią maisto pristatymo sistemą, esame taip pat apsprendę pačią dronų infrastruktūrą, oro kelius pristatymo dronais.

Praėjusiais metais tai truputį prasibandėme ir iš esmės tas pilotines programas galėtumėme pradėti taikyti. Tai būtų tiek maisto, tiek prekių pristatymas oro keliu“, – sekmadienį pareiškė rišliais tekstais negalintis pasigirti P.Poderskis.

Kai tuo metu ligoninėse gydytojams trūko net svarbiausių apsaugos priemonių, galima sakyti, kai du medikai dalijosi viena kauke, tokie žodžiai skambėjo lyg iš kosmoso.

Paskui P.Poderskis dar pasirodė prieš vaizdo kameras ir fotoaparatų objektyvus, atidarydamas pirmąjį mobilųjį koronaviruso tyrimo punktą Savanorių prospekte, neužmiršdamas ir pats pasitikrinti.

Jau turbūt užmiršęs dronus valdininkas taip ir nepaaiškino daug paprastesnio dalyko: kaip į tuos punktus atvykti vilniečiui, neturinčiam automobilio?

Visi kiti aukštesnio ir žemesnio rango savivaldybės valdininkai, išskyrus dar kartais sušmėžuojantį merą R.Šimašių, šią savaitę pradėjo dirbti nuotoliniu būdu.

Tai Vilniaus valdžiai ne naujiena, nes tas pats R.Šimašius tokį būdą naudojo ir anksčiau. Ir pavaldiniai jo pavyzdžiu dažnai pasekdavo. Tiesiog neidavo vieną dieną per mėnesį. Kodėl dažniausiai penktadieniais – galvokite, kaip norite.

Ar labai daug vilniečių šią savaitę pasigedo šimtų valdininkų? Interesantai šturmavo savivaldybės dangoraižį? Vargu. Tad ir peršasi klausimas: o gal valdininkų armijai grėsmei atslūgus visai nebūtina sugrįžti į darbo vietas? Juk jie taip pat sėkmingai gali darbuotis namuose.

Taip kiekvienais metais netektų mokėti per 2 mln. eurų už pastato Konstitucijos prospekte nuomą, netektų mokėti pasakiškų 300 tūkst. eurų už aukšto, kuriame yra mero kabinetas, remontą.

Prisiminkime kitą mero R.Šimašiaus susidūrimą su šiuolaikinėmis technologijomis. Pasipuošęs šypsena Vilniaus vadovas praėjusių metų pabaigoje prekybos centre „Panorama“ sveikino žinomiausią pasaulyje ginoidę Sofiją.

Nors Vilniuje Sofija viešėjo vos vieną dieną, R.Šimašius jai įteikė sertifikatą, pažymintį, kad Lietuvos sostinėje ji jau turi deklaruotą gyvenamąją vietą.

Žinoma, rimtai žiūrėti į tą popierių nėra reikalo. Antraip R.Šimašius karantino laikotarpiu turėtų pasirūpinti Sofijos grąžinimu į Vilnių. O jam pasibaigus pavaldinius paskatinti toliau darbuotis nuotoliniu būdu, kurį jau ir pats seniausiai yra išbandęs. Juk pasitelkus šiuolaikines technologijas tai puikiausiai įmanoma. Nereikia nė dronų, nė sofijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.