Vytautas Bruveris. Prezidento žirgas virs nujodytu kuinu?

Kokia didžiausia daugiau nei šimtą dienų prezidentaujančio G.Nausėdos klaida? Vieni nurodė vieną, kiti – antrą, bet nepataikė. O juk didžiausią klaidą jis padarė neužpatentavęs visų lietuvių kalboje įmanomų kombinacijų su žodžiais „Lietuva“, „gerovė“ ir „valstybė“. Arba bent jau vieno žodžio „gerovė“.

Naglis Puteikis Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Naglis Puteikis Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
V.Bruveris.
V.Bruveris.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-10-30 07:59

Nepadarė to šalies vadovas ir pats dabar dėl to rypauja. Su gerovės valstybės vizija į Prezidentūrą įjojęs G.Nausėda jau daugiau kaip prieš porą savaičių prisipažino, kad planuoja pristabdyti arklius, nes tuoj juos nujodys visi, kas netingi.

Dėl pastarojo pavojaus prezidentas visiškai teisus. Jo „gerovės valstybę“ ėmė atrajoti ir kairieji, ir dešinieji, ir raudonieji, ir mėlynieji. Ir šis virusas vis plinta.

Antai nuo „tvarkiečių“ ir R.Žemaitaičio pabėgusi Seimo frakcija užsikabino iškabą „Lietuvos gerovei“ , o jų partija turėtų vadintis „Santalka Lietuvos gerovei – čia yra Lietuva“.

O N.Puteikio vedama Centro partija ką tik paskelbė, jog Seimą šturmuos prie šios pavadinimo pridėjusi dar du žodžius – „Gerovės Lietuva“.

Už „tradicines šeimos ir krikščioniškas vertybes“ kovojantis buvęs konservatorius R.Dagys lipdys savo partiją. Kokią? Žinoma, Krikščionių sąjungą „Santarvė ir gerovė“.

„Gerovės valstybė“ neatlimpa nuo visų politikų lūpų, diskutuojant ir apie kitų metų biudžeto projektą.

Negana to, paaiškėjo, jog visi apie tą „gerovės valstybę“ visada galvojo ir ketino ją sukurti, tik kažkodėl garsiai apie tai iki šiol nepranešė.

Suprantama, šio termino nepamiršo ir pats G.Nausėda – juk ne taip paprasta sutramdyti įsibėgėjusius žirgus.

Todėl padrąsindamas Vyriausybę prezidentas biudžeto projektą įvertino kaip gerą, bet tik pirmą žingsnį „gerovės valstybės“ link.

Klausantis viso šio choro rusena nedrąsi viltis, kad tiek žodžių, aidinčių iš šitiekos lūpų, būtinai turi virsti kūnu.

Tikėkimės, kad tas kūnas nebus panašus į nujodyto kuino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.