Anūkus išgelbėjęs senelis apie jų motinos poelgį: „Kažkoks užtemimas“

Kauno apygardos teismas ėmėsi aiškintis dar vienos šiurpios istorijos aplinkybes – 42 metų kaunietė Sandra Vitkauskienė kaltinama pasikėsinimu nužudyti du savo vaikus. Jiems buvo sugirdyta didelė dozė psichotropinių vaistų.

Anūkais šiuo metu rūpinasi senelis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Anūkais šiuo metu rūpinasi senelis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-29 09:23, atnaujinta 2018-02-09 20:20

Teismui nepavyko atversti bylos, nes teisiamoji serga, tačiau į posėdį atvyko vaikų senelis Kęstutis M., kuris dabar rūpinasi anūkais.

„Kažkoks užtemimas, tačiau viskas baigėsi laimingai“, – apie moters poelgį kalbėjo vyras. Pasak jo, motina visada rūpinosi vaikais, kalbėjo apie ateitį. Kęstutis nenorėjo prisiminti įvykio aplinkybių, tačiau tikino, kad vaikai šiuo metu  jaučiasi puikiai, neliko jokių liekamųjų reiškinių.

Jie vos porą dienų praleido ligoninėje ir buvo perduoti senelio globai. 

„Manau, motina vaikams visiškai nepavojinga, anūkai taip pat jos labai pasiilgę ir norėtų bendrauti, tačiau teismas uždraudė tai daryti“, – kalbėjo Kęstutis.

Tyrimo metu nustatyta, kad praėjusių metų lapkritį nuo alkoholio apsvaigusi kaltinamoji pasikėsino į dviejų savo vaikų gyvybę. Motina dviejose vandens stiklinėse ištirpdė ne mažiau kaip 20 receptinių vaistų tablečių, kurių sudėtyje yra psichotropinės medžiagos alprozalapamo.

Šiuos tirpalus kaunietė liepė išgerti mažamečiams vaikams – 7 metų mergaitei ir 11 metų berniukui. Moteris, kuriai vaistų buvo skyręs gydytojas, ir pati vartojo šio skysčio, todėl spėjama, kad ji tokiu būdu taip pat mėgino pasitraukti iš gyvenimo.

Kaunietė neprarado sąmonės, o susirašinėdama trumposiomis žinutėmis artimiesiems siuntė aiškius signalus, kad netrukus jos pačios ir vaikų gali nelikti. Greičiausiai į keistus pranešimus sureagavo vaikų senelis.

Atvykę medikai suteikė vaikams pirmąją pagalbą, jiems buvo diagnozuotas apsinuodijimas medikamentais.

Tyrimo metu buvo atlikta kaltinamosios teismo psichiatrijos ekspertizė. Nustatyta, kad S.Vitkauskienė nusikalstamos veikos padarymo metu ir vėliau galėjo suvokti savo veiksmų prasmę ir juos valdyti. Mažamečiai vaikai šiuo metu gyvena atskirai nuo motinos.

Tyrėjams nepavyko tiksliai išsiaiškinti, kodėl moteris ryžosi beprotiškam žingsniui. Ji dirbo buhaltere, gyveno name, rūpinosi atžalomis.

„Galima spėti, kad moterį buvo apėmęs nusivylimas gyvenimu, tačiau labai sunku aiškiai nustatyti tokios būsenos priežastis“, – kalbėjo tyrimui artimas šaltinis. Kaunietė skaudžiai išgyveno sutuoktinio netektį –  jis mirė prieš šešerius metus nuo širdies ligos.

Moteriai skirtos kardomosios priemonės – įsipareigojimas gyventi atskirai nuo nukentėjusiųjų, rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas. Kaltinamoji ikiteisminio tyrimo metu atsisakė duoti parodymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.