Žmonų nešimo varžybose - naujas rekordas

2014 m. spalio 2 d. 19:01
Gintaras Šiuparys
Šiauliuose aštuntą kartą surengtas žmonų nešimo varžybas vakar laimėjo šiauliečių Gedimino Kučinsko ir Rasos Nemeikšytės pora. Ji pasiekė ir naują rekordą – 314 m ilgio ratą aplink Šiaulių areną nubėgo per 1 min. 2,09 sek.
Daugiau nuotraukų (1)
Šiemetinės varžybos buvo tarptautinės – jose užsiregistravo pora iš Latvijos. Bet žmonų nešimo varžybų populiarumas sumenko, nes jose užsiregistravo 11, o dalyvavo – tik 6 poros.
Skirtingai nei prieš metus, oras buvo puikus, todėl buvo spėliojama, ar kas nors pasikėsins į rekordą. Jis keleri metai priklausė šiauliečiams G.Kučinskui ir Samantai Chrapan – pora ratą apsuko per 1 min. 4,2 sek.
Lengvąja atletika užsiiminėjantis G.Kučinskas dar prieš varžybas buvo laikomas neabejotinu favortu. „Bus sunku, nes Gediminas turi kitą partnerę, kuri – gerokai lengvesnė“, - prieš startą kalbėjo praėjusių metų varžybų nugalėtojas marijampolietis Vytautas Kirkliauskas.
G.Kučinskas trasoje nepaliko lygių – šiaulietis su R.Nemeikšyte ant pečių ratą apibėgo per 1 min. 2,09 sek. V.Kirkliauskas su žmona Neringa atsiliko 5,16 sek. Trečiąją vietą laimėjo latviai Ivaras Zviedris ir Edita Zviedrė.
Nugalėtojams įteiktas 500 litų čekis. Antrąją vietą iškovojusi pora laimėjo 300, o trečiąją – 200 litų. Visi varžybų dalyviai gavo ir bilietus į ketvirtadienį vykusias LKL čempionato rungtynes tarp „Šiaulių“ ir Klaipėdos „Neptūno“.
* * *
Varžybas sumanė suomiai
* Šios linksmos varžybos imtos rengti Suomijoje. Šioje valstybėje nuo 1992-ųjų kasmet organizuojamas pasaulio žmonų nešimo čempionatas.
* Varžybų taisyklės paprastos – moteris negali būti jaunesnė kaip 17 metų ir turi sverti ne mažiau 49 kg. Trasoje draudžiama moteriai liesti žemę.
* Dažniausiai poros renkasi vadinamąjį šiaurietišką nešimo būdą, kai moteris apsiveja kojomis vyro kaklą ir kabo žemyn galva laikydamasi už partnerio liemens.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.