Lietuvos kariuomenės vadas pasikalbėjo su JAV pajėgų vadu

Antradienį Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius telefonu su JAV kariuomenės vadu (Jungtinių štabų viršininku) generolu Martinu E. Dempsey aptarė saugumo situaciją Baltijos regione ir Ukrainoje.

Pokalbyje su JAV generolu be A.Pociaus dalyvavo ir Estijos bei Latvijos kariuomenių vadai.<br>V.Balkūno nuotr.
Pokalbyje su JAV generolu be A.Pociaus dalyvavo ir Estijos bei Latvijos kariuomenių vadai.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 4, 2014, 6:24 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:36 PM

Pokalbyje telefonu taip pat dalyvavę Latvijos ir Estijos kariuomenių vadai pasidalijo informacija apie tolesnius karinio bendradarbiavimo su Ukraina planus. Lietuvos kariuomenės vadas teigė, kad Ukrainos karinis personalas bus ir toliau rengiamas Lietuvos karo akademijoje Vilniuje ir Baltijos gynybos koledže Tartu.

Lietuvos kariuomenės vado taip pat pabrėžė, kad Lietuva tęs iniciatyvą toliau tęsti bendros Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos brigados formavimo procesą.

Lietuvos, Latvijos ir Estijos kariuomenių vadams paskambinęs JAV kariuomenės vadas gen. M. E. Dempsey taip pat pasidalijo įžvalgomis apie NATO greitojo reagavimo pajėgų ateities pratybas Baltijos regione. Jis taip pat pabrėžė, kad įsipareigojimai NATO ir toliau išlieka aiškiu kariniu prioritetu JAV ginkluotosioms pajėgoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.