Pasienio gyventojams per Vėlines lankyti kapus bus lengviau

Visų Šventųjų ir Vėlinių dienomis Lietuvos ir Baltarusijos pasienio ruože gyvenantiems asmenims bus sudarytos papildomos galimybės per sieną vykti aplankyti artimųjų kapų.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 29, 2013, 1:42 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:25 PM

Kaip informavo Valstybės sienos apsaugos tarnyba, lapkričio 1 ir 2 dienomis nuo 9.00 iki 16.00 val. tai bus galima padaryti per Norviliškių kontrolės punktą, lapkričio 1-ąją nuo 9.00 iki 16.00 val. - per Krakūnų punktą. Abu jie yra Dieveniškių seniūnijoje, Šalčininkų rajone.

Kiti vietinio eismo punktai pasienyje su Baltarusija veiks pagal įprastą darbo grafiką.

Pasak vidaus reikalų ministro Dailio Alfonso Barakausko, šie laikini sienos apsaugos režimo pakeitimai įsigalioja siekiant pasienio gyventojams palengvinti ir supaprastinti artimųjų kapų lankymą. Pernai lapkričio 1-ąją per papildomai atidarytą Norviliškių punktą į abi puses perėjo 93 Lietuvos ir Baltarusijos piliečiai, per Krakūnų punktą - 80 abiejų šalių piliečių.

Per vietinio eismo punktus teisę vykti į Baltarusiją turintys pasienio ruožo gyventojai kirsdami sieną privalo turėti pasus, Baltarusijos vizą bei šioje šalyje galiojantį privalomojo sveikatos draudimo liudijimą (polisą).

Į Baltarusiją taip pat galima vykti per visą parą veikiančius Lavoriškių, Medininkų, Šalčininkų ir Raigardo tarptautinius pasienio kontrolės punktus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.