Žmonų nešimo varžybose triumfavo marijampoliečiai

2013 m. rugsėjo 20 d. 23:08
Gintaras Šiuparys
Septintą kartą surengtų žmonų nešimo aplink Šiaulių areną pirmenybių nugalėtojų titulas iškeliavo į Marijampolę – pergalę iškovojo 33 metų Vytauto ir 26 metų Neringos Kirkliauskų pora.
Daugiau nuotraukų (1)
Marijampoliečiai 314 metrų trasą įveikė per 1 min. 9 sek. ir aplenkė daugkartinius čempionus šiauliečius ir rekordininkus Gediminą Kučinską ir Samantą Chrapan.
Jie nuo svečių iš Suvalkijos atsiliko 4 sek. Trečiąją vietą pelnė šiauliečių Justo ir Donatos Niauronių pora, kuri trasoje sugaišo 1 min. 21 sek.
Prieš pat varžybas nulijo lietus, tad trasa buvo labai slidi. Po pirmų bėgimų lietus prapliupo kaip reikiant. Tad į G.Kučinsko ir S.Chrapan anksčiau pasiektą rekordą (1 min. 4 sek.) realiai nesikėsino nė viena pora.
Į šiemetinį turnyrą užsiregistravo 26 poros, bet dėl apdovanojimų varžėsi gerokai mažiau. Tačiau be prizų neliko nė vienas – visiems buvo įteikti kvietimai į Andriaus Mamontovo koncertą.
Čempionai laimėjo 500 litų, vicečempionams atiteko 300, o trečiosios vietos laimėtojams – 200 litų. Kadangi Šiauliai švenčia 777-ąjį gimtadienį, buvo įsteigtas specialus prizas 7-osios vietos laimėtojams. Jie atiteko abonementai į visas 2013/2014 m. “Šiaulių” komandos varžybas.
Gerą nuotaiką šiek tiek sugadino organizatoriai. Pagal iš anksto skelbtas taisykles nešama moteris turėjo sverti ne mažiau 49 kg.
Po varžybų pasvėrus čempionų poros atstovę N.Kirkliauskienę, paaiškėjo, kad ji sveria kilogramu mažiau.
Tada organizatorių atstovas Mantas Radavičius pareiškė esą jų turimos svarstyklės nėra tikslios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.