Britų policijos neįtikino lietuvės ir alžyriečio meilė

Didžiojoje Britanijoje lietuvei skirta 15 mėnesių kalėjimo už bandymą sudaryti fiktyvią santuoką su vyru iš Alžyro. Tokią pat bausmę gavo ir lietuvės „sutuoktinis“. 27 metų Laura Stasytienė ir 37 metų Mohammedas Maamiras pripažinti pažeidę imigracijos įstatymą. Teisme jie galėjo susikalbėti tik per vertėjus. J. Stasytienė net nežiūrėjo į savo „vyrą“, rašo walesonline.co.uk.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-04-12 08:14, atnaujinta 2018-03-08 10:28

Pora susipažino praėjusią liepą per vedybų tarpininką ir liepą bandė susituokti Kardifo registro tarnyboje, bet neturėjo tinkamų dokumentų.

Į tarnybą jie grįžo šių metų sausio 22 d., bet registratoriams pora pasirodė įtartina, ir apie juos buvo pranešta Pietų Velso policijai bei pasienio tarnybai.

Pora buvo nuvežta į policijos nuovadą apklausai. Apieškojus M. Maamiro namus paaiškėjo, kad jis mokėsi informaciją apie savo būsimą nuotaką iš prirašyto lapo.

Prokuroras Steve'as Harmesas sakė: „Jis kalė žinias apie ją. Tai buvo sukčiavimas. Ji planavo jau kitą dieną sugrįžti į Piterborą.

M. Maamiras į ES atvyko prieš 8 metus, o į Jungtinę Karalystę – prieš 2,5 metų. Pasak advokato, tai buvo „beviltiškas nusivylusio žmogaus bandymas gauti teisę čia gyventi“.

Jis kilęs iš didelės šeimos Alžyre, sunkvežimiu keliavo per Ispaniją, Prancūziją ir Belgiją, kol galiausiai pasiekė Jungtinę Karalystę.

L. Stasytienė į Didžiąją Britaniją iš Lietuvos atvyko teisėtai prieš 14 mėnesių, dirbo gamykloje Kardife.

Ji advokatui prisipažino labiausiai norinti kuo greičiau grįžti į Lietuvą.

Atlikus bausmes, abiejų „sutuoktinių“ laukia deportacija.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.