Seimo narių marčios prieglobstį randa Europarlamente

Kuo daugiau postų, tuo geriau kolegų giminaičiams. Matyt, tokia logika vadovaujasi partija „Tvarka ir teisingumas“. Jos atstovai Briuselyje Rolandas Paksas ir Juozas Imbrasas Europarlamente darbą surado ir bendražygių marčioms, ir vieno jų dukrai.

Europarlamentaras Juozas Imbrasas turi net 16 padėjėjų.<br>V. Balkūno nuotrauka
Europarlamentaras Juozas Imbrasas turi net 16 padėjėjų.<br>V. Balkūno nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Feb 1, 2013, 7:14 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 8:13 PM

Europarlamentaras Juozas Imbrasas turi net 16 padėjėjų. Tarp jų yra ir Jurgita Mazuronienė – vieno iš partijos lyderių Valentino Mazuronio marti. Europarlamentarui padeda ir Kristina Komskienė. Ji yra kito „tvarkiečio“ - Seimo nario Kęsto Komskio marti.

J. Imbraso kolega ir partijos pirmininkas Rolandas Paksas pagalbininkų turi kur kas mažiau – septynis. Tiesa, pagrindine iš jų dirba Seimo nario „tvarkiečio“ Rimo Antano Ručio dukra Dovilė Ručytė.

J. Imbrasas sako, kad tiek daug padėjėjų jam reikia norint šviesti šalies provinciją, kuri apie Briuselį ir Europos Parlamentą turi blogą nuomonę. Padėjėjai, per mėnesį uždirbantys apie porą tūkstančių litų, bendrauja su žmonėmis, renka jų užklausas.

Politikas gyrėsi esąs antras pagal aktyvumą Europarlamente tarp Lietuvos atstovų, o padėjėjų, jei galėtų, turėtų dar daugiau.

Įdomu tai, kad K. Komskienė ir J. Mazuronienė kaip J. Imbraso padėjėjos nurodomos tik Europos Parlamento interneto svetainėje. Pačiam J. Imbrasui priklausančioje interneto svetainėje, kurioje nurodyti visų padėjėjų kontaktai, Seimo narių marčių kontaktų - nė kvapo.

Portalui lrytas.lt nepavyko sužinoti, ar įtakingų Seimo narių marčios Europos Parlamente įdarbintos tik formaliai. Kalbai pasisukus apie J. Mazuronienę ir K. Komskienę, iki tol dešimt minučių telefonu lrytas.lt žurnalistui apie blogą orą Lietuvoje ir Europos Sąjungos reikalus pasakojęs J. Imbrasas staiga atsiminė, kad vairuoja automobilį ir daugiau kalbėti negali.

„Ar čia Lietuvai svarbu, kiek padėjėjų yra? Parašyk apie Europos Sąjungos naudą. Reikia žmonėms plačiau aiškinti apie Europos Sąjungą. Paklausk mano buhalterės, gal čia koks pavardžių sutapimas. Ai, vaikeli, gal ir žmona kokio Mazuronio. Čia ne ta tema, kuri svarbi Lietuvai ir Lietuvos piliečiams“, - nepasitenkinimo neslėpė politikas.

J. Imbrasas taip pat priekaištavo, kad Lietuvos žiniasklaida smulkmeniškai viešina, kaip mūsų Seimo nariai išleidžia kanceliarinėms išlaidoms skirtus mokesčių mokėtojų pinigus. Esą tai kelia juoką Anglijos politikams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.