A. Zuokas: „Google Street View“ projektas naudingas Vilniui

„Google Maps Street View“ projektas yra naudingas Vilniui ir miesto savivaldybė yra pasiruošusi išduoti leidimą „Google“ atstovams filmuoti mieste, sakoma Vilniaus mero Artūro Zuoko „Google“ kompanijai išsiųstame laiške.

„Google Maps Street View“ projektas yra naudingas Vilniui, sakoma Vilniaus mero Artūro Zuoko „Google“ kompanijai išsiųstame laiške.<br>V. Balkūnas
„Google Maps Street View“ projektas yra naudingas Vilniui, sakoma Vilniaus mero Artūro Zuoko „Google“ kompanijai išsiųstame laiške.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-05-23 16:51, atnaujinta 2018-03-19 18:55

Laiške taip pat teigiama, kad Vilnius kiek įmanoma prisidės prie situacijos, susidariusios Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai uždraudus „Google“ vykdyti projektą Lietuvoje, sprendimo.

Meras taip pat kreipiasi į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją, kviesdamas žiūrėti į „Google Maps Street View“ projektą „lanksčiai ir kūrybiškai“.

Pasak mero, projektas „Google Maps Street View“ naudingas Vilniaus mietui, jis padarys miestą žinomesnį, skatins turizmą bei miesto konkurencingumą.

„Vilnius yra atviras miestas, o vienas svarbiausių šio projekto privalumų tas, kad „Google“ suteiks galimybę pažinti ir atrasti mūsų miestą iš bet kurios pasaulio vietos“, - savivaldybės pranešime spaudai cituojamas A. Zuokas.

Prieš savaitę „Google“ paskelbė Lietuvoje pradedanti rinkti nuotraukas, kurios leis įdiegti kompanijos žemėlapių peržiūros programos „Google Maps“ Lietuvos žemėlapiuose „Street View“ (liet. gatvių vaizdas) funkciją. Naudojantis šia funkcija internete būtų galima virtualiai keliauti Lietuvos miestų gatvėmis.

„Google“ teigimu, kompanija, prieš suteikdama galimybę vartotojams naudotis šia funkcija, imasi ypatingų priemonių siekdama apsaugoti nuotraukose matomų žmonių bei jų turto privatumą. Prieš nuotraukas skelbiant internete visų jose matomų žmonių veidai bei automobilių numeriai yra suliejami taip, kad jų nebūtų galima identifikuoti.

Tačiau, nepaisant „Google“ užtikrinimų, Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija nutarė, jog šis projektas kelia grėsmę žmogaus teisei į privataus gyvenimo neliečiamumą.

Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija nurodė, kad, jos nuomone, pagal Lietuvos įstatymus „Google“ turi atidaryti savo filialą ar atstovybę. Šis filialas tvarkytų duomenis, surinktus „Street View“ projekte.

Šiuo metu, kaip teigiama, kompanijos atstovai svarsto tolesnius žingsnius, tačiau atstovybė Lietuvoje greičiausiai neatsiras, nes kompanijai tai neapsimokėtų.

Pirmadienį susisiekimo ministras Eligijus Masiulis paprašė Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos iš naujo apsvarstyti savo sprendimą uždrausti Lietuvoje vykdyti „Google Maps Street View“ projektą. „Lietuva neturėtų užsidaryti kaip Šiaurės Korėja. Daugelis Europos šalių, mūsų kaimynai leidžia internete skelbti gatvių vaizdus, todėl mūsų institucijų draudimas tą daryti atrodo keistas ir per daug griežtas. Negalime būti tarp atsilikėlių ir ignoruoti informacinių technologijų pažangą“, - pirmadienį išplatintame pranešime cituojamas E. Masiulis.

„Google Maps Street View“ projektas vykdomas nuo 2007 m. ir šiuo metu apima daugiau kaip 40 šalių ir regionų. Gegužę prie projekto prisijungė Latvija ir Estija, balandį - Ukraina.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.