Patarimai, kaip patiems kokybiškai įamžinti šeimos švenčių akimirkas

Šeimos susibūrimas per šventes, vaiko krikštynos, gimtadienis, vestuvės ar jubiliejus. Kiekviena šeima dažniausiai turi savo istorijos metraštininką ir stengiasi įamžinti gražiausias akimirkas. Sukurti vaizdo klipą, filmą ar nuotraukų albumų seriją – dabar geba kone kiekvienas, turintis išmanųjį telefoną. 

I.Kuliavienė. <br>G.Trečioko nuotr.
I.Kuliavienė. <br>G.Trečioko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-19 19:51

Nemokama muzika iš interneto – prastos kokybės 

Kaip kino filmus, taip ir pačių kurtus video filmus norisi tinkamai apipavidalinti – įterpti ne tik datas, pavadinimus, bet ir parinkti kokybišką muziką.

Kaip rodo statistika, dažniausiai žmonės asmeniniam naudojimui muziką susiranda tiesiog Youtube kanale ir konvertavę į MP3 formatą ją prideda prie savo vaizdo klipo. 

Kitas būdas – susirasti nemokamą muziką internete ir ją panaudoti savo kuriamame vaizdo įraše. Vis dėlto, abiem atvejais iškyla kokybės klausimas. 

„Dažnai atsiųsta nemokama ar iš Youtube kanalo konvertuota muzika yra žemos garso kokybės, o ją sinchronizavus su vaizdu, kokybė dar kartą suprastėja“, –  pastebi įmonės „Prior Musica“ vadovė Inga Kuliavienė.  

Kaip parinkti ne tik kokybišką, bet ir legalią muziką vaizdo įrašui

Muzikos kokybė – ne vienintelė problema, su kuria susiduria net mėgėjiškų vaizdo filmų ar nuotraukų albumų kūrėjai. 

Ne mažiau aktualus ir teisėtumo klausimas. Jei namie kurtą vaizdo klipą patalpinsite soc. tinkluose, internete ar norėsite panaudoti pristatydami  šeimos verslą, tai reiškia, kad muzikos naudojimui privaloma turėti visus autorių ir atlikėjų leidimus. 

„Baigėsi laikai, kai muzika buvo „imama“ iš bet kokių resursų, nepaisant autorių teisių ar atlikėjų interesų. Kone kiekvienas jau yra girdėjęs, kas yra autorių teisės ir kaip svarbu jų paisyti, bet girdėti ir teisingai tuo pasinaudoti – skirtingi dalykai“, –  įspėja I. Kuliavienė.  

Siekiant išspręsti šią problemą ir pastebėjus tokį augantį legalios muzikos poreikį, Lietuvoje buvo sukurta ir jau startavo licencijavimo platforma – soundsberry.com.  

Nuo šiol kiekvienas vaizdo klipų kūrėjas – ir mėgėjas, ir profesionalas – galės rasti tinkamą, kokybišką ir legalią muziką.  

Naujoji lietuvių sukurta platforma soundsberry.com suteikia teisę legaliai naudotis muzikos kūriniais visose trijose Baltijos šalyse – Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. 

Muziką galima rinktis pagal žanrą ir nuotaiką 

Naujoje licencijavimo platformoje patalpinta daugiau nei 60 tūkstančių užsienio ir lietuvių autorių kūrinių. Joje sudėta specialiai sukurta ir įrašyta muzika, skirta ne tik televizijos ir radijo laidų apipavidalinimui, dokumentiniams filmams, reklamai, bet ir asmeniniams video įrašams kurti.  

Platformoje galima perklausyti visus kūrinius ir atsirinkti tinkamiausią. Išsifiltravus jį pagal žanrą ar nuotaiką, instrumentus ar vokalą, norimą muzikos kūrinį galima įsigyti.   

Lietuvių įmonė sukūrė tokią platformą, kuri būtų prieinama kiekvienam ir pagal kainą, ir pagal muzikos skonį. Parsisiuntęs kūrinį, vartotojas bus garantuotas, kad turi reikiamus leidimus, licenciją ir garantuotą kokybę. Jam nekils jokių problemų dėl autorinių teisių. 

Kiekvienam vartotojui, išsirinkus jam tinkantį muzikos kūrinį, atsiskaityti už jį galima dviem būdais – arba įsigyti tik jį vienam naudojimui, arba užsisakyti prenumeratą ir naudotis galimybe parsisiųsti neribotą kiekį kūrinių tik už 1 eurą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.