Už pokštus darbo netekusį režisierių Jamesą Gunną užstojo aktoriai

Fantastinio filmo „Galaktikos sergėtojai“ aktoriai atviru laišku kreipėsi į kino kompaniją „The Walt Disney Studios“ prašydami grąžinti režisierių Jamesą Gunną (51 m.), atleistą už beveik dešimtmečio senumo pokštus.

„Scanpix“ nuotr.
„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-05 16:47

Režisierius J.Gunnas rengėsi kurti trečią filmą iš „Galaktikos sergėtojų“ ciklo, kuris yra „Marvel“ kino visatos dalis, bet „Disney“ jį atleido. Taip pasielgta dėl keistų įrašų, kuriuos režisierius paskelbė tviteryje 2008–2011 metais.

Kaip pranešė „Fox News“, dabar jau pašalinti įrašai buvo susiję su tokiomis temomis kaip pedofilija, lytinė prievarta prieš moteris, AIDS.

„J.Gunno paniekinami pareiškimai socialiniuose tinkluose negali būti pateisinami ir neturi nieko bendra su tomis vertybėmis, kuriomis vadovaujasi mūsų studija.

Mes nutraukėme su juo bendradarbiavimą. Jis nerežisuos trečio filmo iš „Galaktikos sergėtojų“ ciklo“, – pareiškė „The Walt Disney Studios“ vadovas Alanas Hornas.

J.Gunno, neslepiančio liberalių pažiūrų ir dažnai kritikuojančio JAV prezidentą Donaldą Trumpą, įrašus aptiko režisieriaus politiniai priešininkai – garsus amerikiečių aktyvistas, įvairių sąmokslo teorijų šalininkas Mike’as Cernovichius ir ultradešiniųjų veikėjas Jackas Posobiecas.

Šie žmonės, be kita ko, 2016 metais įplieskė skandalą, pavadintą „picageitu“. Tuomet jie apkaltino Hillary Clinton ir jos šalininkus bendradarbiaujant su slapta pedofilų organizacija ir šis sąmokslas kažkaip buvo susijęs su viena Vašingtono picerijų. Visos rimtos žiniasklaidos priemonės „picageitą“ įvertino kaip beprasmį paranojišką pramaną.

Dabar M.Cernovichius ir J.Posobiecas atkapstė senus J.Gunno įrašus, kuriuose jis keistai ir nepadoriai pokštavo opiomis temomis.

Pavyzdžiui: „Kada moterys pastarąjį kartą prisidėjo prie vyrų teisių gynimo? Liaukimės būti pederastai. Kam rūpi krūties vėžys ir prievartavimai? Man – ne“; „Vyresnė kaip 40 metų moteris nesiskiria nuo transvestito“; „Vaikinai – aš rimtai, čia ne pokštas – šiandien šabas, todėl žydams draudžiama atidaryti orkaitę. O aš padarysiu jiems paslaugą“; „Man patinka, kai maži berniukai liečia mano lengvabūdiškas vietas“.

Kilus triukšmui J.Gunnas pasistengė pašalinti visus įrašus, tačiau tai nepadėjo – praėjus vos kelioms valandoms jis buvo atleistas.

Komentuodamas šį skandalą J.Gunnas atsiprašė visų, kuriuos galėjo įžeisti jo šiurkštūs juokai, ir paaiškino, kad šitaip kadaise norėjęs pelnyti provokatoriaus ir blogo vaikino reputaciją.

„Tie žmonės, kurie stebi mano karjerą, žino, nuo ko pradėjau. Aš elgiausi kaip provokatorius, kūriau filmus ir pokštavau tokiomis temomis, kurioms paprastai galioja tabu.

Visi žino, kad nuo to laiko gerokai pasikeičiau, pakito mano darbai, humoras – taip pat.

Tai visiškai nereiškia, kad tapau geresnis, tačiau dabar aš gerokai skiriuosi nuo to žmogaus, koks buvau kadaise.

Stengiuosi ugdyti savitarpio supratimą ir mažinti pyktį, nenoriu provokuoti visuomenės abejotinais pokštais“, – parašė J.Gunnas tviteryje.

Šią savaitę paskelbtas visų „Galaktikos sergėtojų“ aktorių pasirašytas kreipimasis, kuriuo remiamas J.Gunnas ir prašoma jį grąžinti į trečios serijos režisieriaus kėdę.

Pagrindinio – Piterio Kvilo – vaidmens atlikėjas aktorius Chrisas Prattas nuo savęs pridūrė, kad nepritaria šio režisieriaus pokštams, bet neabejoja jo kaip žmogaus teigiamomis savybėmis.

J.Gunnas karjeros pradžioje laikė save provokatoriumi ir dėl to neteko darbo.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.