Kaip vargonais groja fizikai, inžinieriai, filologai, medikai

Jau ketvirtus metus Vilniaus universiteto bendruomenės nariai vargonų studijoje „Unda Maris“ mokosi groti vargonais. Studiją 2011 metais įkūrė ir jai vadovauja VU vargonininkas dr. Vidas Pinkevičius. Šios vargonų studijos tikslas yra grynai švietėjiškas – sudaryti sąlygas įvairių profesijų žmonėms siekti savo svajonių ir prie vargonų.

Po vargonų studijos „Unda Maris“ koncerto 2014 m. VU Šv.Jonų bažnyčioje.
Po vargonų studijos „Unda Maris“ koncerto 2014 m. VU Šv.Jonų bažnyčioje.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 2, 2015, 12:56 PM, atnaujinta Nov 24, 2017, 11:42 PM

Studijos narių bendravimas neapsiriboja kassavaitinėmis repeticijomis prie VU vargonų. Daugelis jų skaito Vido Pinkevičiaus tinklaraštį https://www.vargonininkai.lt, kur susipažįsta su vargonų pasaulio paslaptimis.

Kiekvienų mokslo metų pabaigoje „Unda Maris“ nariai surengia bendrą koncertą VU Šv.Jonų bažnyčioje. Visi, kuriems įdomu, kaip vargonais groja būsimi ir esami fizikai, inžinieriai, chemikai, filologai, medikai ir informatikai, kviečiami šį šeštadienį, birželio 6-ąją, į šią bažnyčią, kur kartu su „Unda Maris“ nariais koncertuos ir V.Pinkevičiaus vargonų fakultatyvo mokinė iš Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos.

Koncerte dalyvaus Regina Dainytė, Rūta Dubakienė, Vytautas Jonkus, Vadim Gerasimov, Simonas Lialys, Eglė Rudokaitė, Mindaugas Dulkys, Indrė Urbanavičiūtė ir V.Pinkevičius.

Įdomu tai, kad šie vargonų gerbėjai neapsiriboja tradiciniais  J.S.Bacho kūriniais (preliudais, fugomis ir choralais). Koncerto programoje taip pat skambės ir A.Piazollos „Oblivion“, B.Marcello Adagio iš koncerto obojui su orkestru, M.K.Čiurlionio Kanonas As-dur ir Fuga cis-moll, J.N.Lemmenso Preliudas C-dur, L.van Beethoveno Komunija, F.Latėno „Švytėjimas“ ir V.Pinkevičiaus atliekamos improvizacijos. Renginyje taip pat bus ir staigmena – kompiuterinių žaidimų muzikos aranžuotės vargonams.

Vargonų studijos „Unda Maris“ narių koncertas. Birželio 6 d. 18 val. VU Šv.Jonų bažnyčia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.