“Sirenos”: moderni pasaka, džiazas ir kontrkultūros apraiškos

Ketvirtadienį prasidėjęs dešimtasis Vilniaus tarptautinis teatro festivalis “Sirenos” peržengia teatro ribas. Per festivalį veiksiantis “Sirenų“ klubas kviečia į susitikimą su jaunaisiais lietuvių režisieriais, diskusiją apie (kontr)kultūrą, spektaklį netradicinėje teatrui erdvėje ir koncertą. Kaip teigia rengėjai, šis klubas – tai nuolat kintantis, savo klausytojo, žiūrovo ir dalyvio ieškantis procesas.

Scena iš spektaklio „Gaidelis pinigautojas“.<br>D.Matvejevo nuotr.
Scena iš spektaklio „Gaidelis pinigautojas“.<br>D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 27, 2013, 6:00 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:29 PM

Rugsėjo 28 d. 22 val. teatro gerbėjai kviečiami į "Auksiniu scenos kryžiumi" apdovanoto Šarūno Datenio ir Antano Dubros spektaklio „Gaidelis pinigautojas“ vakarinę versiją. Menininkai parodys pasaką, kurioje jungsis kasdienybės elementai, dabarties aktualijos, garsai ir vaizdo projekcijos. Tai unikalus kūrinys ne teatro aplinkoje.

Spalio 1 d. 22 val. “Sirenų” klube koncertuos "Auksiniam scenos kryžiui" už muziką Vido Bareikio spektakliui “Kovos klubas” nominuota grupė “Sheep Got Waxed”. Jauni muzikantai pateiks šėlstančias džiazo improvizacijas.

„Festivalio klubas, suskambus “Sirenų” dešimtmečio kauksmams, kviečia klausytis jaunų ir patyrusių teatro ir visuomenės veikėjų bei įsitraukti į bendrą pokalbį, išgirsti atsakymus į žiūrovui rūpimus klausimus”, – sako Viktorija Ivanova, Vilniaus tarptautinio teatro festivalio “Sirenos” edukacinės ir klubo programų koordinatorė.

Antradienį, spalio 1 d., 16 val. režisieriai V.Bareikis (“Kovos klubas”), Rugilė Barzdžiukaitė (“Geros dienos”), Paulius Ignatavičius (“Hamletas mirė. Gravitacijos nėra”), dramaturgės Gabrielė Labanauskaitė ir Vaiva Grainytė bei kino režisierius Jonas Tertelis diskutuos apie šiuolaikinio jaunojo lietuvių teatro tendencijas ir jų atspindžius šių metų festivalio lietuviškos programos spektakliuose. Diskusiją moderuos teatrologė Sigita Ivaškaitė.

Spalio 4 d. 16 val. festivalio klube režisierius Agnius Jankevičius, teatro kritikas Andrius Jevsejevas ir visuomenės aktyvistas Darius Pocevičius svarstys apie rimtosios ir kontrkultūros apraiškas teatre ir klaus, ar galima jų tarpusavio sąveika bei kokie gali būti to pavyzdžiai. Pokalbį moderuos filosofas Algirdas Davidavičius.

“Sirenų” klubo spektaklis ir koncertas vyks kavinėje “7 Fridays” (Pranciškonų g. 3.), o diskusijos – "Menų spaustuvės" Kišeninėje salėje (Šiltadaržio g. 6). Vilniaus tarptautinis teatro festivalis “Sirenos” sostinėje vyksta rugsėjo 26–spalio 6 dienomis. Visi klubo renginiai – nemokami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.