Aktorei V.Bičkutei pareiga svarbiau už politinius žaidimus

Aktorė Valda Bičkutė (33 m.), kuri ne kartą filmavosi Maskvoje, įsitikinusi, kad menas turi tarnauti žmonėms, ne politikai. Todėl būtina atskirti politinius žaidimus nuo asmeninio gyvenimo, darbo. Balandį ji su Vilniaus mažuoju teatru vyks gastrolių į Rusijos sostinę.

Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Mar 28, 2014, 12:04 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:16 AM

„Turiu daugybę draugų rusų iš kino pasaulio. Bendraujame socialiniuose tinkluose ir jie patys pabrėžia: „Žinokite, kad tai, kas vyksta, nėra Rusija. Rusija – tai žmonės. O tai, kad save reikšmingais laikantys politikai žaidžia žaidimus – visai kas kita. Leisti sugriauti savo asmeninį gyvenimą ar sprendimus, valdant tai bendrai nuotaikai, būtų labai neišmintinga“, – tikino pastarąjį kartą Maskvoje prieš metus dėl filmavimų viešėjusi lietuvė aktorė.

Nors lietuvė Maskvoje turi naujų pasiūlymų kurti vaidmenis kine, konkretus darbas dar negreitai turėtų prasidėti. Aktorė tikisi, kad iki to laiko politiniai įvykiai nurims.

Tačiau jau kitą mėnesį V.Bičkutė su teatro spektakliu ruošiasi vykti gastrolių į Rusijos sostinę.

„Esu absoliučiai apolitiškas žmogus. Tikiu savo asmeniniais pasirinkimais, indvidualiu dvasios keliu. Nė vienas žmogus neturėtų leistis būti paverčiamas politinių žaidimų, manipuliacijos įkaitu. Menininkai yra išskirtinai humanistai. Žmonės visur tokie patys: ir Lietuvoje, ir Rusijoje, ir Ukrainoje“, – kalbėjo V.Bičkutė, kuri balandžio pabaigoje su Vilniaus mažojo teatro spektakliu „Mano tėvas – Agamemnonas“ vyks gastrolių į Maskvą.

Šį spektaklį Vilniuje pastatė rusų režisierius Konstantinas Bogomolovas, kuris, V.Bičkutės pastebėjimu, pats labai nerimauja dėl savo gimtosios šalies, jos žmonių ir menininkų likimo bei dėl galimos savo spektaklių cenzūros. Tai jis yra sakęs net per repeticijas.

„Argi mes dabar dėl to neturėtume vykti į gastroles?“ – retoriškai klausė V.Bičkutė.

Aktorė neabejoja, kad menas turi būti atsvara tam, kas neigiama, ir palaikyti ramybę. Jos įsitikinimu, menininkai bet kokiu atveju turi atlikti savo pareigą: „Aktoriai turi vaidinti, bendrauti, o ne pasiduoti politiniams žaidimams.  Juk ir Dalai Lama yra pasakęs: jeigu šiuo metu dešimtys tūkstančių vienuolių nesimelstų visuose kraštuose, pasaulis gal jau būtų susinaikinęs. Tad melskimės ir linkėkime pasauliui taikos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.