Dovana VDU skaityklai - spaudos rinkinių kolekcija

Trečiadienio popietę Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) rūmuose duris atvers nauja skaitykla, skirta XX a. antrosios pusės Lietuvos periodikos archyvams. Gausią spaudos rinkinių kolekciją universitetui padovanojo profesorius Leonas Gudaitis, šiemet švenčiantis 75 metų jubiliejų. Nuo 1994 m. L.Gudaitis dėsto VDU, aštuonerius metus ėjo Lietuvių literatūros katedros vedėjo pareigas, 2002 m. jam suteiktas profesoriaus vardas.

Prof. L.Gudaitis - lietuvių literatūros tyrinėtojas.<br>A.Koroliovas (ELTA)
Prof. L.Gudaitis - lietuvių literatūros tyrinėtojas.<br>A.Koroliovas (ELTA)
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 29, 2010, 10:25 AM, atnaujinta Apr 2, 2018, 11:20 PM

Po naujos skaityklos atidarymo renginys persikels į tame pačiame VDU pastate esančią universiteto menų galeriją „101“ - čia bus prisimintas profesoriaus 75 metų jubiliejus, L.Gudaitis ir jo kolegos pristatys savus periodikos tyrimus bei jų problematiką.

„Praėjusio amžiaus leidinius profesorius rinko ir saugojo su tikra bibliofilo aistra - šiam darbui paskirtas ne vienas dešimtmetis. Paties L.Gudaičio moksliniai interesai taip pat susiję su XX a. periodikos tyrimais, - yra analizavęs 1904-1927 metų lietuvių literatūrinę spaudą“, - pasakojo VDU Lietuvių literatūros katedros vedėja doc. dr. Dalia Kuizinienė.

Prof. L.Gudaitis - lietuvių literatūros tyrinėtojas, VDU Lietuvių literatūros katedros profesorius. 1958 m. Vilniaus universitete baigė lietuvių kalbos ir literatūros studijas. Iš pradžių dirbęs laikraštyje „Kauno tiesa“, vėliau daugiau kaip du dešimtmečius paskyrė žurnalo „Nemunas“ redakcijai.

1994-2006 m. L.Gudaitis buvo VDU leidinio „Darbai ir dienos“ mokslinis redaktorius. Profesorius yra išleidęs gausia ir nauja faktologija paremtų straipsnių rinkinių, parengęs literatūros ir žurnalistikos istorijai svarbių leidinių.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.