Verta Holivudo filmo: ukrainiečių kariai įspūdingai ir didvyriškai išgelbėjo saviškius

2024 m. spalio 22 d. 19:32
Lrytas.lt
Ukrainos kariai vadinami didvyriais už tai, kad įsiveržimo į Kursko regioną metu evakavo savo draugus, apsuptus Rusijos pajėgų.
Daugiau nuotraukų (1)
Rugpjūčio 6 d. ukrainiečiai įsiveržė į silpnai saugomą Rusijos regiono, kuris ribojasi su Sumų sritimi, sieną ir vėliau nurodė užėmę 1000 kvadratinių kilometrų. Vis dėlto įsiveržimas sutapo su Rusijos pažanga Donecko srityje ir kilo klausimų dėl jo tikslų. Nors atrodė, kad Maskva reaguoja vangiai, dabar ji ten dislokavo 50 000 karių – nors rusams tai kainavo operacijų Donbaso fronte kainą.
Pasirodžius pranešimams apie tai, kad Rusijos pajėgos pradeda atgauti teritoriją, ukrainietiškas „Telegram“ kanalas „DeepState“ pranešė apie 36-osios jūrų pėstininkų brigados karių „filmo vertą didvyriškumą“.
Kanalas nurodė, kad devyni brigados nariai užėmė pozicijas Liubimovkos gyvenvietėje, kad padėtų evakuoti sužeistus bendražygius – o paskui atsidūrė rusų snaiperių apsuptyje. Tačiau Ukrainos jūrų pėstininkai atsisakė pasiduoti, ir priėmė sunkų sprendimą į save nukreipti artilerijos ugnį.
Į pastatą, kuriame jie buvo, buvo smogta ir jis užsidegė, tačiau vėliau visi devyni vyrai buvo pastebėti išeinantys – nes išgyveno smūgį, per kurį žuvo „galybė rusų“.
Filmuotoje medžiagoje užfiksuotas spėjamas sprogimas ir gaisras suteikė Ukrainos kariams priedangą paimti savo sužeistus karius.
„Kol Holivude režisieriai ir scenaristai suka galvas, kaip sukurti kitą siužetą, kuris sužavėtų žiūrovus, Ukrainos gynybos pajėgos visa tai demonstruoja mūšio lauke“, – sakoma „DeepState“ pranešime.
„Be jokios abejonės, jos yra pavyzdys visam pasauliui“, – priduriama žinutėje „War is Translated“ žinutėje socialiniame tinkle „X“. – Didžiuojamės ir tikimės, kad šiems didvyriams atiteks apdovanojimai“.
Rusijos pajėgos po truputį susigrąžina teritoriją Kurske. „ Newsweek“ sudarytame žemėlapyje matyti Maskvos pažanga į šiaurę nuo Plechovo, į vakarus nuo Mažosios Loknios. Žemėlapyje taip pat parodytas Rusijos pasistūmėjimas per sieną Donecko srityje, link Torecko centro, taip pat netoli Charkivo.
Tuo tarpu Ukrainos karinių oro pajėgų 95-osios atskirosios oro desanto brigados vadas atskleidė detales apie jau trečią mėnesį vykstantį įsiveržimą į Kursko sritį. Pulkininkas Olehas Apostolis Ukrainos naujienų agentūrai „Novynarnia“ sakė, kad jo dalinys gavo įsakymą kirsti sieną per sunkius mūšius dėl Torecko.
O. Apostolis sakė, kad jo kariams buvo duotos tik trys dienos pasirengti įsiveržimui, kurio metu buvo naudojami „MiG“ ir „Suchoj“ lėktuvai, pertvarkyti taip, kad galėtų gabenti bombas, tiksliai pataikančias į taikinius, rašo „Newsweek“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.