Ukraina gaus neįprastą karinę mašiną – štai kam ji skirta

2024 m. rugsėjo 2 d. 11:19
Lrytas.lt
Tarptautinėje konferencijoje „Globsec Forum“ Kroatija Ukrainai įteikė sertifikatą robotizuotai išminavimo sistemai „DOK-ING MV-4“ – apie tai pranešė „Ukrinform“, rašo „Militarnyj“. Sertifikatą įteikė Kroatijos gynybos ministras Ivanas Anušičius bei gamintojų atstovai.
Daugiau nuotraukų (2)
Sertifikatas reiškia, kad Ukraina gaus vieną robotizuotą išminavimo sistemą „DOK-ING MV-4“.
„DOK-ING MV-4“ yra lengvoji robotinė išminavimo sistema. Korpusas ir mašinos konstrukcijos gali atlaikyti minų ir šaudmenų sprogimus, o „MV-4“ efektyvumas buvo išbandytas realiomis kovinėmis sąlygomis. Kompleksas turi keičiamus įrankius, leidžiančius atlikti įvairias teritorijos išminavimo užduotis.
Ši sistema naudojama mechaniniam žemės išminavimui, mechaniniam teritorijos apžiūrėjimui ir valymui, užkastų objektų paieškai ir kitoms užduotims.
Teigiama, kad ši sistema padės Ukrainai sumažinti užminuotus plotus, kurie šiuo metus sudaro 26 proc. Ukrainos teritorijos.
„Išminavimas yra didžiulė užduotis, todėl labai reikalinga tarptautinė parama. Ukraina nėra viena, dirbsime kartu tiek, kiek reikės“, – teigė kroatų politikas.
Ukraina iš Japonijos taip pat jau yra gavusi šešias mechanizuotas išminavimo mašinas, kurios šiuo metu jau dislokuotos Ukrainoje.
Iš viso Japonija specialiųjų išminavimo padalinių poreikiams perduos 22 mechanizuotas išminavimo mašinas, kurias modernizavo Japonijos bendrovė „Nikken“.
Be šios įrangos perdavimo, Japonija taip pat rengia Ukrainos specialistus. Mokymai vyksta Kambodžos išminavimo centre (CMAC).
karinė technikaišminavimasKroatija
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.