Rusijos karinės oro pajėgos gavo atnaujintus naikintuvus

2024 m. liepos 17 d. 19:38
Lrytas.lt
Ekspertai pažymi, kad šie orlaiviai yra apginkluoti moderniomis „oras-oras“ raketomis „R-37“ ir „R-77“, taip pat radarais „Zaslon-M“.
Daugiau nuotraukų (1)
Rusijos Federacijos gynybos ministerija pranešė apie gautą pirmąją modernizuotų viršgarsinių lėktuvų perėmėjų „MiG-31BM“ partiją. Juos pateikė Nižnij Novgorode esanti lėktuvų gamykla „Sokol“. Apie tai liepos 15 d. pranešė Rusijos bendrovės „Jungtinės lėktuvų korporacijos“ spaudos tarnyba.
„Rusijos Federacijos gynybos ministerija gavo pirmąją šiais metais suremontuotų ir modernizuotų lėktuvų „MiG-31“ partiją. Po antžeminių ir skrydžio bandymų orlaiviai išsiųsti į nuolatinę bazę“, – rašoma pranešime.
Pažymima, kad modernizuoti lėktuvai „MiG-31“ esą „pasižymi aukštomis kovinėmis savybėmis ir gali sėkmingai vykdyti užduotis šiuolaikinėmis sąlygomis“.
Lėktuvai buvo pristatyti pagal valstybės užsakymą, tačiau tiekimo parametrai neatskleidžiami. Žinoma, kad visi orlaiviai buvo kapitališkai suremontuoti ir modernizuoti, taip pat atlikti būtini antžeminiai ir skrydžio bandymai. Inžinerinis personalas priėmė įrangą, po ko orlaiviai išskrido į savo nuolatinę bazę.
Bulgarijos karinės internetinės žiniasklaidos duomenimis, Rusija naujų „MiG-31“ lėktuvų negamina. Todėl „Sokol“ modernizuoja „MiG-31“ iki „MiG-31BM“ lygio.
Modernizuota lėktuvo versija pasižymi geresnėmis kovinėmis savybėmis. Orlaivis gali pasiekti iki 20 600 m skrydžio aukštį ir išvystyti iki 2,83 Macho (apie 3000 km per valandą) greitį. „MiG-31BM“ ginkluotas įvairiomis raketomis „oras-oras“, įskaitant „R-33“, „R-37“, taip pat „R-77“. Tai leidžia efektyviai neutralizuoti oro grėsmes dideliais atstumais. Lėktuvo ilgis – 22,69 m, aukštis – 6,15 m, sparnų plotis – 13,46 m.
Lėktuve sumontuoti du turboreaktyviniai varikliai su papildomo degimo kamera „D-30F-6“, užtikrinantys didelę trauką ir darbines galimybes. Radaras „Zaslon-M“ leidžia aptikti ir sekti kelis taikinius vienu metu, o modernizuotos navigacijos ir ryšių sistemos didina orlaivio kovinį efektyvumą, rašo „Defense Express“.
„Pagal Rusijos Federacijos gynybos ministerijos planus „MiG-31“ tarnaus tol, kol jį pakeis naujas perėmėjas“, – daro išvadą Bulgarijos kariškiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.