Drąsios operacijos metu ukrainiečiai perėmė moderniausią rusų tanką

2024 m. liepos 11 d. 13:58
Lrytas.lt
Ukrainos kariai iš 68-osios brigados sėkmingai užėmė vieną moderniausių Rusijos pagrindinių kovos tankų „T-90M Proryv“, rašo „Defence Blog“.
Daugiau nuotraukų (1)
Pranešama, kad tankas buvo paliktas mūšio lauke per neseniai vykusį Rusijos puolimą, o vėliau per drąsią operaciją jį evakuavo ukrainiečių vairuotojas.
Be „T-90M“, Ukrainos kariai taip pat perėmė tanką „T-80“ ir pėstininkų kovos mašiną „BMP-2“. Šie perėmimai vertinami kaip reikšmingos pergalės, rodančios Ukrainos kariuomenės atkaklumą ir taktinį meistriškumą vykstančiame kare.
„T-90M Proryv“ – patobulinta „T-90“ versija – turi pažangius šarvus, naują bokštelio konstrukciją ir patobulintą ugnies valdymo sistemą.
Tai yra vienas moderniausių Rusijos tankų, pradėtas naudoti tik 2020 m. Šios kovos mašinos gavo iš esmės naują bokštelį ir galingesnį variklį. Tankai buvo aprūpinti nauju daugiakanaliu taikikliu, leidžiančiu naudoti ginklus bet kuriuo paros metu.
Nepaisant šios pažangos, mūšio lauke buvo prarasta apie 100 „T-90M“, o maždaug penkis visiškai tinkamus naudoti tankus perėmė Ukrainos pajėgos, rašo „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.