Ukrainoje dislokuota reta ir pažangi rusų karinė sistema

Rusijos gynybos ministerija pirmą kartą paviešino filmuotą medžiagą, kurioje matyti, kaip raketinėje brigadoje Rytų Ukrainos Donecko regione dislokuota ir veikia pažangi oro gynybos sistema „S-350 Vitiaz“.

 Rusijos gynybos ministerija pirmą kartą paviešino filmuotą medžiagą, kurioje matyti, kaip raketinėje brigadoje Rytų Ukrainos Donecko regione dislokuota ir veikia pažangi oro gynybos sistema „S-350 Vitiaz“.<br> Atvirųjų šaltinių nuotr.
 Rusijos gynybos ministerija pirmą kartą paviešino filmuotą medžiagą, kurioje matyti, kaip raketinėje brigadoje Rytų Ukrainos Donecko regione dislokuota ir veikia pažangi oro gynybos sistema „S-350 Vitiaz“.<br> Atvirųjų šaltinių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-07-08 09:51

Naujausia „Almaz-Antey“ sukurta sistema „S-350 „Vitiaz“ skirta kovoti ir su aerodinaminiais, ir su balistiniais taikiniais. Kiekviename sistemos paleidimo įrenginyje įrengta 12 raketų „žemė-oras“.

Rusijos propagandoje „S-350“ reklamuojama kaip turinti visiškai autonominį, „unikalų“ veikimo prieš taikinius režimą. Pagrindinis sistemos bruožas – naudojamos itin manevringos raketos „9M96D“ ir „9M96DM“, kurių veikimo nuotolis atitinkamai siekia 60 km ir 120–130 km. Šiose raketose sumontuotos aktyviosios radiolokacinės nukreipimo galvutės ir dujinio dinaminio valdymo juostos, kurios leidžia kinetiniu būdu perimti sudėtingus aerodinaminius ir balistinius taikinius, manevruojančius iki 25G pagreičiu.

Pranešama, kad tarp taikinių, kuriuos gali perimti „Vitiaz“, yra ATACMS raketos ir bepiločiai, įskaitant fiksuoto sparno orlaivių tipus. Pasak vado šaukiniu „Lev“ iš Rusijos Pietų karinės grupės, „S-350“ vienu metu perėmė 12 HIMARS raketų.

„Neseniai dirbome prie didelės HIMARS raketų salvės, apie 12–16 taikinių. Sistema sėkmingai perėmė visas jas, neleisdama nė vienai iš jų pasiekti numatytų taikinių“, – interviu agentūrai „RIA Novosti“ sakė „Lev“.

Nepaisant šių teiginių, net Rusijos žiniasklaidos vartotojai skeptiškai vertina šiuos pranešimus, o komentaruose teigiama, kad tai tėra reklaminės pastangos, skirtos potencialiems užsienio pirkėjams. Pranešama, kad praktikoje Ukrainos ginkluotosios pajėgos sugebėjo įveikti „S-350“ gynybą ir labai tiksliai smogti į taikinius, rašo „Defence Blog“.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.