Sėkmingas ukrainiečio skrydis: per vieną misiją nušovė du „skraidančius zuikius“

2024 m. birželio 28 d. 12:12
Lrytas.lt
Ukrainos naikintuvo „MiG-29“ pilotas per vieną kovinę užduotį Ukrainos danguje numušė du atakos dronus „Shahed“. Tai pranešė Vakarų oro pajėgų vadavietės spaudos tarnyba.
Daugiau nuotraukų (1)
Pilotas Pavlo, kuris pilotuoja naikintuvą 204-osios Sevastopolio taktinės aviacijos brigados sudėtyje, sako, kad viena iš jo kovinių užduočių – dirbti danguje ir atremti Rusijos masinius kombinuotus raketų bei oro smūgius.
„Numušti mažus ir nedideliu greičiu skrendančius atakos bepiločius orlaivius nėra taip paprasta, kaip atrodo, – sako jis. – Reikia viską kruopščiai apskaičiuoti: orlaivio greitį, savo manevrus danguje. Tačiau esame gerai pasirengę, daug treniravomės ir vis dar mokomės, kad galėtume veiksmingai kovoti su atakos dronais.“
Pasak jo, užfiksuoti taikinį ir jį numušti užtrunka kelias sekundes, o tada reikia susitelkti į kitą skrydžio misiją.
Pavlo sunaikinęs vieną atakos droną, gavo užduotį sunaikinti ir kitą taikinį.
„Tada mintyse pasakiau savo lėktuvui: mes turime tai padaryti, numušti kitą, – juokiasi Pavlo. – Ir mes tai padarėme. Tai buvo bemiegė naktis, bet produktyvi man ir pasibaigė taikiu rytu ukrainiečiams, į kuriuos taikėsi du priešo bepiločiai.“
Kalbėdamas apie kovines misijas, Pavlo pabrėžia, kad norint užtikrinti rezultatus danguje, reikia daugelio žmonių darbo ant žemės.
„Technikai ir inžinieriai nuolat rūpinasi, kad orlaivis būtų parengtas kovinėms misijoms. Dirbame 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę. Kovinė radijo inžinerijos padalinių tarnyba padeda nustatyti taikinį. Oro eismo valdymo centrų personalas padeda patekti prie taikinio. Tai gerai suderintas didelės komandos darbas. Džiaugiuosi, kad esu čia ir taip padedu savo šaliai nugalėti agresorių“, – sako pilotas.
Parengta pagal „Militarnyj“.
karo aviacijadronaisunaikinimas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.