Po V. Putino vizito Šiaurės Korėjoje – netikėtas efektas: Ukraina gali pajusti labai didelę naudą (1)

Pietų Korėja peržiūrės savo poziciją dėl ginkluotos paramos Ukrainai, kuri iki šiol draudė bet kokį mirtinos įrangos perdavimą. Šį sprendimą Seulas paskelbė atsižvelgdamas į birželio 19 d. Pchenjane pasirašytą Rusijos Federacijos ir Šiaurės Korėjos strateginės visapusiškos partnerystės susitarimą.

 Po V. Putino vizito Šiaurės Korėjoje Ukraina gali pajusti labai didelę naudą.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Po V. Putino vizito Šiaurės Korėjoje Ukraina gali pajusti labai didelę naudą.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Po V. Putino vizito Šiaurės Korėjoje Ukraina gali pajusti labai didelę naudą.<br> Imago / Scanpix nuotr.
 Po V. Putino vizito Šiaurės Korėjoje Ukraina gali pajusti labai didelę naudą.<br> Imago / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 21, 2024, 8:49 AM

„Defense Express“ primena kad šio susitarimo nuostatose numatyta, jog Rusija žada padėti Š. Korėjai ginklais, ypač technologijomis, ir suvienyti jėgas, jei kas nors užpultų Šiaurės Korėjos teritoriją. Ir todėl Seulo ketinimas peržiūrėti savo politiką dėl ginklų tiekimo Ukrainai yra ne kas kita, kaip logiškas ir pragmatiškas, praneša Korėjos naujienų agentūra YNA.

Be to, Pietų Korėjos vyriausybė pažadėjo išplėsti prekių, kurioms taikomos sankcijos ir kuriomis draudžiama prekiauti su Rusija, sąrašą – ir imtis dar kelių papildomų priemonių, apsunkinančių santykius su nedraugiška Vakarų kaimyne.

„Defense Express“ pažymi, kad ta dalis, kurioje Seulas gali panaikinti draudimą eksportuoti savo ginklus į Ukrainą, gerokai praplėstų Kijevo ir jo sąjungininkų galimybes įvairiomis bendradarbiavimo formomis, įskaitant tiesioginį dvišalį pirkimą, įsigyti įvairių modernių ginklų.

Čia ypač svarbus unikalus Pietų Korėjos gynybos pramonės gebėjimas greitai vykdyti tiekimus, kitas privalumas – tinkama ginklų kaina. Įranga, kurią korėjiečiai gali pasiūlyti, apima platų pajėgumų spektrą – nuo artilerijos sviedinių, kurie anksčiau buvo įsigyjami Ukrainai per trečiąsias šalis ir sudėtingus algoritmus (t. y. korėjietiški šaudmenys keliaudavo į JAV, o jau „amerikietiški“ – į Ukrainą), iki artilerijos, oro gynybos sistemų, tolimojo nuotolio atakos raketų ir aviacijos.

Be to, Pietų Korėja turi ir didžiules paruoštų ginklų atsargas – ir vis dar „karštas“ gamybos linijas, kurios po Šaltojo karo pabaigos nebuvo sulėtintos dėl nuolat kylančios KLDR grėsmės. Tai paaiškina, pavyzdžiui, kodėl Lenkija pirmuosius tankus „K2“ ir savaeigius pabūklus „K9“ gavo praėjus vos 102 dienoms po užsakymo pateikimo.

Verta pridurti, kad Seulas šiuo metu aktyviai plečiasi į Europos ginklų rinką – po Lenkijos dabar jis taikosi į Rumuniją: reklamuoja savo tankus, savaeigę artileriją ir pėstininkų kovos mašinas, o ne ką mažiau – į Norvegiją ir Švediją, pateikdamas patrauklų pasiūlymą dėl „K239 Chunmoo“ MLRS – amerikietiškų HIMARS konkurentų. Todėl Korėjos gamintojai taip pat gali būti suinteresuoti savo gaminiams suteikti prestižinius ženklus „Efektyvumas patikrintas realioje kovoje“, rašo „Defense Express“.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.