Pirmieji pasaulyje: ukrainiečiai pirmi sukūrė tokio tipo karines pajėgas

Ukraina tapo pirmąja šalimi, sukūrusia naują atskirą kariuomenės padalinį, skirtą dronų sistemoms. Šią iniciatyvą lėmė technologinė pažanga kare, kurį Ukraina kariauja su Rusijos agresoriais.

 Ukraina tapo pirmąja šalimi, sukūrusia naują atskirą kariuomenės padalinį, skirtą dronų sistemoms.
 Ukraina tapo pirmąja šalimi, sukūrusia naują atskirą kariuomenės padalinį, skirtą dronų sistemoms.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-06-14 10:45, atnaujinta 2024-06-14 10:46

Per oficialų pristatymą gynybos ministro pirmasis pavaduotojas Ivanas Havryliukas pabrėžė strateginę šio pokyčio svarbą. „Turime tvirtą pergalės kare prieš Rusiją perspektyvą. Šią pergalę pasiekti padės jūsų sumanumas, atkaklumas ir veiksmai, kurių imsitės siekdami apsaugoti mūsų karių gyvybes ir sveikatą, vis dažniau naudodami robotus ir bepilotes sistemas ore, ant žemės ir jūroje“, – sakė I. Havryliukas.

Jo teigimu, naujoji karinė atšaka leis Ukrainai smogti priešui visame mūšio lauko gylyje – nuo fronto linijos iki Uralo kalnų. Pasak jo, Ukraina yra vienintelė šalis pasaulyje, kuri yra arti to, kad baigtų formuoti tokią karinę šaką.

Dronų pajėgų vadas Vadimas Sucharevskis pabrėžė, kad Ukraina mokosi iš šiuolaikinės karybos ir sparčiai įgyvendina pokyčius. „Šiandien pasauliui parodėme, kad Ukraina atsisakė konservatyvaus požiūrio. Sukūrėme precedentą. Taigi, esame pasirengę diktuoti šio karo taisykles, kad ateityje pasiektume sėkmę“, – pareiškė V. Sucharevskis.

Pristatymo metu buvo pristatytas ir naujosios kariuomenės šakos simbolis – neuroniniu tinklu sukurta kregždė. Ukrainiečių kultūroje kregždė yra gerbiamas simbolis, reiškiantis pergalės žinią.

Bepiločių orlaivių pajėgos buvo įkurtos gegužės 7 d., ministrų kabinetui patvirtinus prezidento dekretą dėl šios naujos kariuomenės šakos sukūrimo. Šis žingsnis atspindi Ukrainos įsipareigojimą panaudoti pažangiąsias technologijas savo gynybos strategijoje, rašo „Defence Blog“.

 

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.