Ukrainoje pastebėtas naujas grėsmingai atrodantis rusų ginklas

Remiantis naujienų agentūros „Militarnyj“ ir „Telegram“ kanalo „OSINTua“ pranešimais, mūšio lauke pirmą kartą pastebėta nauja Rusijos 152 mm savaeigė haubica „2S43 Malva“.

 Mūšio lauke pirmą kartą pastebėta nauja Rusijos 152 mm savaeigė haubica „2S43 Malva“.<br> „OSINTua“ nuotr.
 Mūšio lauke pirmą kartą pastebėta nauja Rusijos 152 mm savaeigė haubica „2S43 Malva“.<br> „OSINTua“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 4, 2024, 7:26 PM, atnaujinta Jun 4, 2024, 7:27 PM

Rusijos ginkluotųjų pajėgų 9-ajai artilerijos brigadai priklausančią artilerijos sistemą Belgorodo srityje aptiko Ukrainos tolimosios žvalgybos dronas.

Pirmąją šių haubicų partiją Rusijos kariuomenė gavo 2023 m. spalį, po trejų metų valstybinių bandymų ciklo, kuris baigėsi praėjusių metų liepą.

„Malva“ yra mokslinių tyrimų ir plėtros programos „Nabrosok“ dalis ir sumontuota ant ratinės 8×8 važiuoklės, pagamintos Briansko automobilių gamykloje. Pagrindinė ginkluotė yra 152 mm kalibro graižtvinė haubica, žymima „2A64“ – tokia pati, kaip ir savaeigėje haubicoje „2S19 Msta-S“.

Ratinės savaeigės artilerijos platformos, palyginti su vikšrinėmis, pasižymi geresniu manevringumu, ilgesniu tarnavimo laiku ir mažesnėmis eksploatavimo sąnaudomis. Lyginant su velkamomis ar vikšrinėmis artilerijos sistemomis, ratinių platformų atveju gerokai sutrumpėja dislokacijos, perkėlimo ir taikinio suradimo laikas.

„Malva“ gali vykdyti daugkartinių smūgio vienu metu ugnies užduotis, todėl vienu metu į taikinį gali pataikyti keli sviediniai. „Defence Blog“ rašo, kad borto įrangos komplektas palengvina šaudmenų tvarkymą ir užtikrina automatinį ugnies valdymą. Autonominis maitinimo blokas tiekia elektros energiją, kol sistema yra pozicijoje.

„Malva“ keliais be degalų papildymo gali nuvažiuoti iki 800 km, turi visų ratų pavarą ir galingą dyzelinį variklį, todėl gali efektyviai įveikti bekelės vietovę. Ją taip pat galima gabenti transporto lėktuvu „Il-76“ – todėl jį galima greitai dislokuoti dideliais atstumais.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.