Paskelbė didžiausias užsienio bendroves, karo metu vis dar aktyviai veikiančias Rusijoje

Rusijai pradėjus plataus masto agresiją prieš Ukrainą, nemažai Vakarų bendrovių viešai paskelbė ketinančios nutraukti savo veiklą okupanto teritorijoje. Šis žingsnis turėjo būti apčiuopiamu smūgiu Rusijos ekonomikai ir paprastų rusų gyvenimui.

 Kai kurios apie pasitraukimą iš Rusijos paskelbusios įmonės toliau ten dirba.<br> 123rf nuotr.
 Kai kurios apie pasitraukimą iš Rusijos paskelbusios įmonės toliau ten dirba.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2024, 10:04 AM

Tačiau laikui bėgant padėtis šiek tiek pasikeitė. Kai kurios apie pasitraukimą iš Rusijos paskelbusios įmonės toliau ten dirba – o kitos sumažino savo dalyvavimą Rusijos rinkoje, tačiau pilnai nenutraukė veiklos, praneša Ukrainos nacionalinis pasipriešinimo centras.

Įmonės, kurios vis dar dirba Rusijoje

Nors prasidėjus plataus masto Rusijos agresijai prieš Ukrainą daugelis užsienio bendrovių nutraukė veiklą Rusijoje, Kijevo ekonomikos mokyklos surinktais duomenimis, Rusijos rinkoje tebedirba daugiau kaip 1600 bendrovių.

Rusiškojo „Forbes“ duomenimis, lyderio pozicijas didžiausių užsienio bendrovių Rusijoje reitinge išlaikė JAV bendrovės, o didžiausių užsienio įmonių, tebeveikiančių Rusijoje atrodo taip“

  1. „Leroy Merlin“.
  2. „JT Group“.
  3. „Philip Morris International“.
  4. „PepsiCo“.
  5. „Auchan“.
  6. „Nestlé“.
  7. „Alibaba“.
  8. „Unilever“.
  9. „Mondelez“.
  10. „Xiaomi“.

Kaip rašo „Defense Express“, tarptautinės bendrovės, sustabdžiusios savo veiklą Rusijoje, daro didžiulę įtaką Rusijos agresijos Ukrainoje plėtrai. Taip yra todėl, kad Rusijos ekonomika labai priklauso nuo užsienio technologijų, prekių ir kapitalo.

Jei Rusijos ekonomika žlugs, Kremlius negalės finansuoti karo Ukrainoje, raketų gamybos ir naujų ginklų kūrimo. Todėl pasitraukimas iš Rusijos rinkos bus naudingiausias būdas pasaulio bendrovėms paremti Ukrainą, apibendrina „Defense Express“.

Nuorodas į Kijevo ekonomikos mokyklos nuolat atnaujinamą Rusijoje veikusių ir tebeveikiančių užsienio įmonių sąrašą galima rasti čia (o čia – versija išmaniesiems telefonams, turinti galimybę skenuoti barkodus).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.